Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 31-05

BERGEN OP ZOOM, 31 mei 2008

Twee aanhoudingen na beroving

ROOSENDAAL/ ETTEN-LEUR: Zaterdag werd een 16-jarige jongen uit Zoetermeer in de trein beroofd van zijn telefoon. De jongen stond op het station in Etten-Leur, toen hij een oude bekende zag. De bekende gaf hem een schop en nam zijn telefoon af. De jongen allarmeerde de politie, welke nabij het station in Roosendaal twee verdachten aanhield. De twee 15-jarige jongens uit Roosendaal reden op het moment van aanhouding op gestolen fietsen in de Brugstraat. Eén van hen was in bezit van de gestolen telefoon. De twee zijn ingesloten voor verhoor. Van de jongen uit Zoetermeer is aangifte opgenomen.

Zes aanhoudingen na vernieling fietsen

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg zaterdag om 02.45 uur melding van vernieling van fietsen op het station. Een groep jongeren stond hier fietsen in een fietstunnteltje te gooien. Aan de hand van de signalementen van de getuigen hield de politie op het Sationsplein zes personen aan. Het gaat om twee 16-jarige jongens, een 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom, een 18-jarige man uit Capelle aan den Ijssel, een 18-jarige man uit Halsteren en een 20-jarige man uit Bergen op Zoom. Ze zijn ingesloten en zaterdagochtend verhoord.

Beschonken bestuurder aangehouden na ongeval

BERGEN OP ZOOM: Op zaterdag gebeurde even na middernacht een ongeval op het Sint Catharinaplein. Een 54-jarige man uit Bergen op Zoom wilde snel een vrijgekomen parkeervak indraaien. Hij draaide iets te snel in het vak en raakte hierbij het voertuig van een 24-jarige vrouw uit Kapelle. De man bleek onder invloed van alcohol en is aangehouden. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 485 ug/l. De verdachte kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Bestuurder onder invloed

STEENBERGEN: De politie hield vrijdagavond op de Dinteloordseweg een 57-jarige man uit Willemstad aan voor rijden onder invloed. De man was nabij de rotonde tegen een paaltje aan gereden. De man moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek een uitslag van 1080 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 14 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Man beroofd

BERGEN OP ZOOM: Een 23-jarige man uit Noordwijk meldde zaterdag om
01.20 uur dat hij was beroofd. De man liep over de Engelsestraat, toen hij op het hoofd werd geslagen. De man had een hoofdwond en was erg geschrokken. Hij verklaarde dat het om vier daders ging. Gezien de toestand van het slachtoffer zal later aangifte worden opgenomen. De politie heeft tevergeefs in de omgeving uitgekeken naar de eventuele daders.

Man aangehouden voor vernieling ruit

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op zaterdag om 02.10 uur een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan voor vernieling van een ruit. De man had een ruit van een horecagelegenheid op de Grote Markt vernield en wilde de schade niet vergoeden. De man was onder invloed van alcohol en ter ontnuchtering ingesloten om zaterdag verhoord te worden.

Twee autos in brand gestoken

BERGEN OP ZOOM: Op zaterdag meldde een getuige om 04. 20 nuur dat er twee autos in brand stonden op de Heiningen. De autos waren opengebroken en vervolgens in brand gestoken. De politie kon één voertuig blussen met een poederblusser. De brandweer bluste het andere voertuig. Van beide autoeigenaren is aangifte opgenomen. De autos zijn in beslag genomen voor sporenonderzoek.

Snelheidscontrole

OSSENDRECHT: De politie hield op vrijdag tussen 16.30 uur en 19.45 uur een snelheidscontrole op de Putseweg. Van de 1304 passanten waren er 11 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 98 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt.

Auteur: Inge Rijgersberg