Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 31-05

BREDA, 31 mei 2008

Tweetal aangehouden na vernieling autos

BREDA: Op zaterdag kreeg de politie tegen 06.00 uur melding van vernieling van autos aan de Belcrumweg. Een man zou hier autos vernielen. Ook zou de man in gevecht zijn geraakt met een taxicauffeur. De politie hield op de Belcrumweg een 17-jarige man uit Uden en een18-jarige man uit Made aan.

De 17-jarige man is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij ontkende iets met de vernielingen te maken te hebben. De 18-jarige man werd door de eigenaar van een auto aangewezen als de vernieler. De 46-jarige man uit Tilburg reed over de Belcrumweg, komende vanuit het centrum, toen de man de weg op liep. De bestuurder moest krachtig remmen om een aanrijding te voorkomen. De verdachte zou hierna tegen zijn auto aan hebben geschopt. Hierna zou hij ruzie hebben gekregen met een taxichauffeur. Deze heeft de politie vannacht niet kunnen achterhalen.

De 18-jarige man is ingesloten en verhoord. De man bekende onder invloed van alcohol ruzie te hebben gekregen en tegen een auto te hebben geschopt. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Drie aanhoudingen tijdens horecanacht

BREDA: Het was redelijk rustig in het centrum van Breda in de nacht van vrijdag op zaterdag. Er zijn drie aanhoudingen verricht.

Even na middernacht werd een 40-jarige man uit Weert aangehouden n de Potkanstraat. Hij werd hier betrapt op het gebruik van drugs. De man bleek in bezit van drie verpakkingen cocaine en een flesje GHB. De drugs zijn in beslag genomen en de man is ingesloten voor verhoor. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Om 01.00 uur is een 17-jarige jongen uit Ulvenhout aangehouden met een vals identiteitsbewijs. Hij probeerde hiermee een horecagelegenheid binnen te komen. De jongen is ingesloten en verklaarde tijdens verhoor dat hij de geboortedatum op het bewijs had veranderd, omdat hij anders niet in elke horecagelegenheid naar binnen mocht. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Een 18-jarige Bredanaar is even na 03.00 uur aangehouden in de Vismarktstraat op verdenking van mishandeling van een 18-jarige man uit Ulvenhout. De man uit Ulvenhout deed aangifte en verklaarde hierin dat hij op stap was met vrienden, toen er ruzie ontstond. Hij wilde de ruzie sussen door tussenbeide te komen. Hierop werd hij geslagen.

De verdachte is direct hierna aangehouden. Tijdens zijn aanhouding uitte hij beledigingen in de richting van een politiemedewerkster. De verdachte is ingesloten, verhoord en in de loop van de ochtend in vrijheid gesteld.

Ook zijn er drie bekeuringen uitgeschreven. Eén voor wildplassen, één voor het rijden in strijd met een geslotenverklaring en één voor het achterlaten van afval in een openbare ruimte.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; Politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

BREDA: Op zaterdag kreeg de politie een melding van huiselijk geweld vanuit een woning in de Haagse Beemden. Een 41-jarige vrouw was door haar 33-jarige man mishandeld. Hij had de vrouw aan haar haren getrokken en haar hard aan haar oor getrokken. De vrouw belde de politie, die de man aanhield en in verzekering stelde. Van de vrouw is aangifte opgenomen.

De man was na de ruzie met zijn vrouw onder invloed in de auto gestapt en was tegen een omheining bij de Asterdplas aan gereden. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek een uitslag van 615 ug/l. Het rijbewijs van de man wordt ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed.

Vrouw onder invloed aangehouden na ongeval

BREDA: Op vrijdagavond gebeurde er een ongeval op de Tramsingel. Rond 23.30 uur reed een 21-jarige man uit Belgie over de Tramsingel, komende uit de richting van de Academiesingel. De man stopte voor het stoplicht. Een 48-jarige automobiliste kon achter hem haar voertuig niet op tijd tot stilstond brengen en er ontstond een aanrijding. Hierbij ontstond enkel materiele schade. De vrouw bleek onder invloed van alcohol. Ze is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Uit een blaastest bleek een uitslag van 425 ug/l. Ze kreeg een rijverbod van 4 uur. Na verhoor is ze in vrijheid gesteld. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Tweetal aangehouden voor drugshandel

BREDA: De politie zag vrijdagavond op een parkeerplaats aan de Belcrumweg een aantal voertuigen staan. De inzittenden van de voertuigen gedroegen zich verdacht en leken iets te verhandelen. De twee mannen, een 21-jarige Bredanaar en een 32-jarige Bredanaar, zijn aangehouden. De 21-jarige man gooide hierbij iets in een openstaande auto. Het bleken verpakkingen cocaine te zijn. In totaal zijn in de auto van van één van de verdachten 18 verpakkingen cocaine aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De 32-jarige man is verhoord en hierna in vrijheid gesteld. De 21-jarige man is in verzekering gesteld voor drugshandel.

13-jarige aangehouden voor openbare schennis

BREDA: Op vrijdagmiddag kreeg de politie melding van een schennispleger aan de Heksenwaag. Een medewerkster van een winkel meldde dat voor de tweede keer die dag een schennispleger in de winkel was. De jongen werd aangehouden door winkelpersoneel, nadat hij zichzelf voor de tweede keer die dag onzedelijk betastte in de winkel. Ook had hij hierbij zijn broek deels uitgetrokken. De 13-jarige jongen uit Breda is aangehouden en na verhoor overgedragen aan zijn moeder.

Twee aanhoudingen na beroving

ROOSENDAAL/ ETTEN-LEUR: Zaterdag werd een 16-jarige jongen uit Zoetermeer in de trein beroofd van zijn telefoon. De jongen stond op het station in Etten-Leur, toen hij een oude bekende zag. De bekende gaf hem een schop en nam zijn telefoon af. De jongen allarmeerde de politie, welke nabij het station in Roosendaal twee verdachten aanhield. De twee 15-jarige jongens uit Roosendaal reden op het moment van aanhouding op gestolen fietsen in de Brugstraat. Eén van hen was in bezit van de gestolen telefoon. De twee zijn ingesloten voor verhoor. Van de jongen uit Zoetermeer is aangifte opgenomen.

Bromfietser zwaar gewond na ongeval met doorrijding

BREDA: Een 45-jarige bromfietser uit Breda reed vrijdag rond 19.15 uur op de Westerhagelaan in de richting van de Elleboog. In de bocht werd hij aangetikt door een personenauto. De bromfietser kwam hierdoor ten val en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De automobilist reed door.
De bromfietser liep door de aanrijding twee beenbreuken, een armbreuk, een bekkenbreuk en inwendige bloedingen op. Hij is overgebracht naar het Amphia ziekenhuis.
Technisch rechercheurs hebben een sporenonderzoek gedaan op de plaats van het ongeval. Ook het voertuig van het slachtoffer zal worden onderzocht op sporen.

De politie is op zoek naar de bestuurder van de betrokken auto en verzoekt daarom getuigen van het ongeval. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Insluiping in woning

BREDA: Op vrijdag is tussen 20.00 uur en 21.20 uur vanuit een woning aan de Wilgenbroek apparatuur weggenomen. De daders kwamen binnen via een onafgesloten achterdeur en namen o.a. een tv en een spelcomputer mee. De politie heeft aangifte opgenomen van de bewoner van de woning, een buurt- en een sporenonderzoek ingesteld.

Twee autos ontvreemd bij woninginbraak

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een woning aan het Bingelkruid. De daders boorden gaatjes in een raamkozijn en maakte zo het raam open. Binnen zijn de sleutels van twee personenautos weggenomen. Met behulp van deze sleutels zijn een zwarte BMW met kenteken 95-GB-T1 en een grijze Audi A3 met kenteken 60-XX-XJ weggenomen. De politie heeft de voertuigen internationaal al gestolen gesignaleerd en aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Auteur: Inge Rijgersberg