Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 31-05

OOSTERHOUT NB, 31 mei 2008

Gilzenaar bekent mishandeling

GILZE: De politie verhoorde afgelopen week een 17-jarige jongen uit Gilze in verband met de mishandeling van een 17-jarige jongen uit Maastricht. Het slachtoffer liep 11 mei rond 03.00 uur over de Burgemeester van Poppelstraat, toen hij woorden kreeg met twee voorbijgangers. Hij raakte aan de praat met de twee onbekende voorbijgangers. De twee dachten dat het slachtoffer achter hen aan liep en er ontstond een woordenwisseling. Het slachtoffer kreeg een klap tegen zijn gezicht van één van de twee en kwam ten val. In het ziekenhuis constateerde men dat hij een gebroken jukbeen had.

De politie stelde een onderzoek in en nam verklaringen op van meerdere jongeren. De 17-jarige jongen uit Gilze verklaarde de klap te hebben uitgedeeld.

Man aangehouden voor diefstal bouwmaterialen

WASPIK: De politie kreeg op vrijdagavond even na 19.00 uur melding van diefstal vanaf een bouwterrein aan de A59. Bij een parkeerplaats zout iemand trottoirbanden hebben weggenomen. De politie hield aan de hand van het kenteken dat de getuige doorgaf een 38-jarige man uit Waalwijk aan bij zijn woning. In de auto van de man werden de trottoirbanden gevonden. De man is na verhoor en betaling van een schikking van 180,- in vrijheid gesteld.

Aanhouding voor mishandeling

KAATSHEUVEL: In een attractiepark aan de Europalaan is vrijdagmiddag een medewerkster van een attractie mishandeld. Ze zag dat enkele bezoekers zich gevaarlijk gedroegen in een attractie. Toen ze een vrouw hierop aansprak ontstond er een woordenwisseling. De medewerkster kreeg hierbij een klap in het gezicht. De politie hield een 24-jarige Tilburgse aan voor de mishandeling. Na verhoor en betaling van een schikking van 220,- is ze in vrijheid gesteld. Van de medewerkster is aangifte opgenomen.

Vrouw aangehouden voor oplichting

RIJEN: De politie hield vrijdag een 18-jarige vrouw uit Rijen aan voor oplichting. Ze had door middel van vervalsing van
overschrijvingskaarten een 75-jarige man uit Rijen opgelicht. De twee zijn bekenden van elkaar. Hij deed eind april aangifte. De vrouw gaf de oplichting toe. Ze is na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Auto weg bij woninginbraak

GILZE: Op zaterdagochtend kreeg de politie melding van diefstal uit een woning aan de Snaphaan. De daders hadden een raampje opengebroken en binnen autosleutels weggenomen. Met behulp van de sleutels had men een groene Opel Astra weggenomen. Het voertuig draagt kenteken XB-PB-87. De politie heeft het voertuig internationaal als gestolen gesiganeleerd. Ook is er sporenonderzoek gedaan in de woning.

Auteur: Inge Rijgersberg