Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 31-05

TILBURG, 31 mei 2008

Man met mes aangehouden

TILBURG: De politie zag zaterdagochtend een man in de Stationsstraat staan. Hij stond bij het politiebureau en leek iets te verbergen in de mouw van zijn kleding. Bij benaderen bleek het om een mes te gaan. De man trok het mes bij het naderen van de politie en richtte het op de politiemensen. Toen de politie hem sommeerde het mes te laten vallen, gaf de man hier gehoor aan. De 25-jarige Pool is aangehouden en ingesloten. Het mes is in beslag genomen.

Aanhoudingen voor geweld en bedreiging in uitgaansgebied

TILBURG: Op zaterdag ontstond er rond 04.00 uur een vechtpartij op de Heuvel. Een 27-jarige man uit Tilburg is aangehouden. De politie zag hoe de man twee mensen sloeg. Een 19-jarige man uit Oisterwijk deed aangifte van mishandeling. Hij vertelde dat een vriend van hem ruzie kreeg met de verdachte. De 19-jarige man sprong tussen de twee partijen en werd hierbij in het gezicht geslagen. Zijn bril ging hierbij kapot. Tijdens aanhouding van de verdachte probeerde hij een omstander te schoppen. Tijdens vervoer naar het politiebureau beledigde de man politiemensen. Hij is ingsloten.

Op het Piusplein is rond 02.45 uur een 16-jarige jongen uit Tilburg aangehouden omdat hij twee portiers van een horecagelegenheid bedreigde. De verdachte was met een groepje vrienden in de gelegenheid en ze hadden ruzie. Toen de portiers hen vertelde te stoppen met ruzie maken, uitte de verdachte erstige bedreigingen. Van de portiers is aangifte opgenomen. De verdachte is verhoor en ingesloten.

146 bestuurders gecontroleerd bij alcoholcontrole

TILBURG: De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 20.15 uur en 03.30 uur een alcoholcontrole op de Kasteeldreef, Ringbaan Noord en de Besterdring. Er zijn in totaal 146 bestuurders gecontroleerd. Zes van hen zijn aangehouden voor rijden onder invloed. Drie van hen zijn beginnend bestuurders. Hoogst gemeten uitslag op de ademanalyse bedreog 725 ug/l. Van deze bestuurder in het rijbewijs ingevorderd.

Ook zijn er bekeuringen uitgedeeld:
14 x voor het niet op de eerste vordering tonen van het rijbewijs
1 x s nachts rijden zonder verlichting
3 x niet dragen van de autogordel

1 x niet handsfree bellen

1 x rijden in een onverzekerd voertuig
3 x rijden zonder geldig rijbewijs

Ook is er een bestuurder aangehouden die nog een onherroepelijk vonnis van de rechter had openstaan en derhalve nog een boete van 425,- had openstaan.

Vrouw aangehouden voor mishandelen beveiliger

OISTERWIJK: Beveiligingspersoneel van een evenement aan de Sportlaan hield zaterdag omstreeks 01.30 uur een 50-jarige man uit Oisterwijk aan. De man zou een beveiliger in zijn nek hebben gegrepen en wilde niet loslaten. Bij aanhouding van de man probeerde zijn 21-jarige dochter hem te ontzetten. Hierbij mishandelde zij één van de beveiligers. De vrouw sloeg en krabde de man in het gezicht. Ook stak zij hem in het oog. De man heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen.

Bij arriveren van de politie wilde men geen aangifte doen tegen de man. Hij is in vrijheid gesteld. Tegen de vrouw is wel aangifte gedaan. Ze is aangehouden en verhoord. Hierna is zij in vrijheid gesteld. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Tilburger aangehouden na ongeval

TILBURG: Op vrijdagavond om 22.20 uur hield de politie een 26-jarige Tilburger aan voor roekeloos rijden. De man reed volgens getuigen erg gevaarlijk over de Ringbaan Oost. De bestuurder reed erg hard, haalde rechts in, negeerde een rood stoplicht en sorteerde verkeerd voor. Toen de man voorsorteerde om rechts de JP Coenstraat in de rijden en rechtdoor reed door het rode verkeerslicht, kwam er een auto van links aanrijden. De bestuurder schrok vermoedelijk en reed de stoep op. Hierbij reed hij tegen een verkeerslicht en kwam tegen een geparkeerde auto tot stilstand. De 18-jarige bijrijdster uit Tilburg had een gebroken bovenarm waaraan zij geopereerd moet worden. De 18-jarige passagiere uit Tilburg liep een gekneusd onderbeen op. De verdachte is verhoord en hierna in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden na vondst drugs en wapen

GOIRLE: Vrijdag hield de politie om 21.00 uur een 21-jarige man uit Goirle aan in de Molenstraat. De politie controleerde de auto en trof in het voertuig een grote hoeveelheid hennep, verpakkingsmateriaal en een weegschaal aan. Ook is er een stroomstootwapen aangetroffen. De drugs en het wapen zijn in beslag genomen en de man is ingesloten voor verhoor. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden met gestolen laptop

TILBURG: Op vrijdagmiddag meldde een getuige dat er een man over de Hart van Brabantlaan liep met vermoedelijk een gestolen laptop. De politie hield in de Stationsstraat een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Hij was in bezit van een laptop en bekende de computer uit een bedrijf aan de Sportweg te hebben gestolen. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De laptop zal aan de eigenaar worden geretourneerd. De verdachte is verhoord en in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aanhouding voor mishandeling vriendin

TILBURG: De politie hield op vrijdagmiddag een 19-jarige Tilburger aan voor mishandeling van zijn 17-jarige vriendin. De man had zijn vriendin geschopt en geslagen. Hierdoor was zij ten val gekomen en had haar sleutelbeen gebroken. De mishandelingen vonden plaats in de woning van het meisje in Tilburg west. De man is aangehouden en in verzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg