Ingezonden persbericht


Partnership voor meer groepswoningen van senioren

LVGO en Woonzorg Nederland gaan nauw samenwerken

Den Dolder - De Landelijke Vereniging Groepswonen van Ouderen en Woonzorg Nederland gaan vanaf 1 juni nauw samenwerken. Tijdens de jaarvergadering van de LVGO in Den Dolder ondertekenden Henk Koetsier, scheidend voorzitter van de LVGO, en Guus Verduijn, directeur Commercie van Woonzorg Nederland, een overeenkomst waarin de organisaties zich voor een periode van vier jaar aan elkaar verbinden.

Meer woongroepen | Woonzorg Nederland en LVGO zijn beide actief op het terrein van de huisvesting voor senioren. De organisaties sluiten een partnership om meer woongroepen van ouderen te realiseren: de organisaties hebben afgesproken samen minimaal twee nieuwe bouwprojecten per jaar te starten. Woonzorg Nederland gaat in eigen nieuwbouwprojecten en bestaande seniorencomplexen ruimte maken voor groepswoningen van ouderen. De LVGO zal initiatiefgroepen die met Woonzorg Nederland een woongroep willen realiseren adviseren en begeleiden.

Voor Elkaar | Woonzorg Nederland en LVGO willen gezamenlijk het aanbod van diensten aan LVGO-leden uitbreiden. Woonzorg Nederland biedt senioren persoonlijke dienstverlening aan onder de naam Voor Elkaar. Deze diensten zullen LVGO en Woonzorg Nederland ook aan LVGO-leden aanbieden. Woonzorg Nederland steunt de LVGO jaarlijks met een financiële bijdrage voor de begeleiding van woongroepen.

LVGO | De Landelijke Vereniging Groepswonen van Ouderen is een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen en groepen die in een woongroep willen gaan wonen of een woongroep willen gaan opzetten. Daarnaast behartigt zij de belangen van senioren die voor groepswonen hebben gekozen. Er zijn ongeveer 150 woongroepen en 40 initiatiefgroepen lid van de LVGO. Verder telt de vereniging ruim 1000 individuele leden.

Woonzorg Nederland | Woonzorg Nederland is een woningcorporatie gespecialiseerd op het gebied van wonen, service en zorg aan senioren en jongere mensen met een beperking. Het bezit van Woonzorg Nederland omvat 26.800 zelfstandige woningen en 17.200 appartementen in verzorgingshuizen en verpleeghuizen. Elk jaar bouwt Woonzorg Nederland honderden seniorenwoningen bij. Het overgrote deel van het bezit bestaat uit huurwoningen in de sociale sector, maar Woonzorg Nederland ontwikkelt ook koopwoningen en duurdere huurappartementen. ---

Meer informatie: www.woonzorg.nl of www.lvgo.nl
Contact: Jasper Klapwijk (06) 205 37 749