Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Varsseveld - peuter raakt te water                        |
Een tweejarige peuter uit Varsseveld is zaterdagmiddag 31 mei tijdens een diploma-uitreiking in het plaatselijke zwembad aan de aandacht van haar familie ontsnapt en te water geraakt. Zij werd door badpersoneel gevonden en direct gereanimeerd. Zij is in kritieke toestand per traumaheli naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd.

Het incident deed zich omstreeks 13.20 uur in het plaatselijke zwembad aan de Van Pallandtstraat voor. Het meisje was met haar familie bij het diplomazwemmen geweest en tijdens de diploma-uitreiking is zij aan hun aandacht ontsnapt.

Direct werd met badpersoneel naar het meisje gezocht en even later werd zij in bewusteloze toestand in het peuterbadje aangetroffen. Badpersoneel is direct met reanimatie begonnen, geassisteerd door een agente die privé ook voor het diplomazwemmen aanwezig was. Het gealarmeerde ambulancepersoneel nam de reanimatie over. Er werd ook een trauma-helikopter ingezet en het meisje is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd.

Het badpersoneel en de familie worden opgevangen door personeel van het Bureau Slachtofferhulp. Het gebeurde heeft een behoorlijke impact gehad op de overige aanwezigen en indien men behoefte heeft aan slachtofferhulp dan kan men bellen met het bureau slachtofferhulp in Doetinchem (0314 - 334870).

In overleg met de gemeente is besloten het zwembad tot dinsdag gesloten te houden.

Einde bericht


---


---


---

---- --