Politie Zuid-Holland-Zuid

31/05 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 31-05-2008 o Persberichten district II

AANRANDING: GETUIGEN GEZOCHT
BLESKENSGRAAF Een 14-jarig meisje uit Sliedrecht is vrijdagochtend om 7.35 uur aangerand door een ongeveer 30-jarige blanke goed Nederlands sprekende man met blond haar. Het incident gebeurde op de Wervenkampweg ter hoogte van Wemmers Tanktransport. Het meisje was met de fiets op weg naar school, toen zij in de berm de verdachte zag staan. Toen zij hem voorbij fietste, merkte zij dat de man bij haar achterop de fiets sprong. Op dat moment kwam een vrouw tegemoet fietsen die naar de man riep dat hij het meisje met rust moest laten. De politie is op zoek naar de vrouw die vrijdagochtend het slachtoffer tegemoet fietste over de Wervenkampweg in de richting van Sliedrecht en andere getuigen die iets hebben gezien of gehoord. Zij worden verzocht om contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

VERDACHTE VAN INBRAAK AANGEHOUDEN
ALBLASSERDAM Een 21-jarige man uit Alblasserdam is op 30 mei op het politiebureau aan de Goudsbloemstraat aangehouden. Hij meldde zich daar vrijwillig en wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de inbraak in een winkel op het Makado-Center op 12 maart jl. Uit het onderzoek dat volgde, kwam de identiteit van de man naar voren. Hij is in gesloten en wordt verhoord. De politie zet het onderzoek voort.

VERDACHT VAN HELING
GORINCHEM Een 16-jarige jongen uit Sliedrecht is op 30 mei op de Gildenweg aangehouden. Hij had een fiets in zijn bezit die op 17 maart 2008 op de Middeldiepstraat in Sliedrecht was gestolen. De eigenaar had aangifte van diefstal gedaan. De eigenaar zag zijn fiets staan en waarschuwde de politie die de verdachte, die erbij stond, aanhield. De jongen is meegenomen naar het politiebureau.

HETERDAAD DIEFSTAL SCOOTER
ALBLASSERDAM De politie heeft zaterdagnacht 31 mei op het Boerenpad een 25-jarige inwoner uit Alblasserdam aangehouden. De man reed op de scooter over de Dam en werd achtervolgd door een andere scooter. De bestuurder van deze laatste scooter vertelde de politie dat de man op de eerste scooter het voertuig had gestolen. Na een korte achtervolging ging de verdachte onderuit op het Boerenpad en kon de politie de man aanhouden. Hij deed direct afstand van de scooter, die terug kon worden gegeven aan de rechtmatige eigenaar. Naast de diefstal bleek dat de verdachte niet in het bezit was van een bromfietsrijbewijs. Ook reed hij zonder helm en had teveel alcohol gedronken. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld. Zaterdag is de man na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

OPSTOOTJE
GORINCHEM Drie mannen uit Gorinchem van 16, 21 en 22 zijn zaterdagnacht door de politie aangehouden op de Langendijk. De politie kreeg melding van een opstootje aldaar. Tevens bleek één van de verdachten een portier in het gezicht te hebben geslagen met een glas, met lichte verwondingen tot gevolg. Twee verdachten konden ter plaatste worden aangehouden, de 16-jarige derde verdachte is na een korte achtervolging op de Arkelsestraat aangehouden. De drie verdachten zijn overgebracht naar het bureau, waar ze in verzekering zijn gesteld en worden gehoord.

VIJFDE AANHOUDING OVERVAL ARKELSE ONDERWEG
GORINCHEM De politie heeft vrijdagochtend 30 mei een vijfde verdachte aangehouden in de zaak van de gewapende overval aan de Arkelse Onderweg op 29 april jongstleden. De verdachte is een 23-jarige inwoner van Amsterdam. Hij werd aangehouden in zijn woonplaats. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld en wordt gehoord.

OUDE EN NIEUWE OVERTREDINGEN
MEERKERK Een 24-jarige inwoner van Sluiskil is zaterdagmiddag op de A27 aangehouden. De auto bleek onverzekerd en op de achterbank zaten zes personen, die ook niet vast zaten met een gordel. Bovendien bleek dat er nog een bedrag van zon 1.700 euro openstond aan boetes, die direct moesten worden betaald. De auto is door de verdachte ter plaatse verzekerd en hij is meegegaan naar het politiebureau waar hij de openstaande boetes heeft betaald. Daarna is de man in vrijheid gesteld.