Politie Zuid-Holland-Zuid

31/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 31-05-2008 o Persberichten district I

ZWAAR GEWOND: GETUIGEN GEZOCHT
DORDRECHT Een 19-jarige man uit Dordrecht is zaterdagnacht 31 mei rond 2.00 uur zwaargewond geraakt bij een ruzie en daarop volgende vechtpartij in en bij een uitgaansgelegenheid aan de Kolffstraat. Hij is door de politie aangetroffen op het Statenplein. Het slachtoffer heeft diverse verwondingen opgelopen en is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is ondertussen stabiel en buiten levensgevaar.
De politie is op zoek naar getuigen van de ruzie en/of vechtpartij aan de Kolffstraat. Zij worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

DIEFSTAL
DORDRECHT Een 29-jarige inwoner van Dordrecht is vrijdagavond 30 mei aangehouden op de openbare weg, de Bloys van Treslongstraat. Hij wordt verdacht van de diefstal van enkele keukenapparaten uit een woning aan de Schrijversstraat in Dordrecht. De man is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Na verhoor is de man zaterdag met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

GEWELD
DORDRECHT Twee mannen uit Dordrecht van 18 en 19 jaar zijn zaterdagnacht 31 mei op het districtsbureau aan de Overkampweg aangehouden op verdenking van openlijk geweld. Zij zouden op de Baanhoekweg in Dordrecht twee mannen uit Dordrecht met een fietsketting hebben geslagen, waarbij een man licht letsel heeft opgelopen aan zijn hoofd, schouders en armen. De mannen waren samen met de vrouw van één van de mannen op de terugweg van een feestje. Men kon een goed signalement van de verdachten geven. Toen de agenten die betrokken waren bij dit incident terugkwamen op het politiebureau, waren daar twee personen die voldeden aan de afgegeven signalementen. De mannen kwamen aangifte doen. Ze zouden mishandeld zijn op de Baanhoekweg, maar werden door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling. De mannen zijn in verzekering gesteld en worden nog gehoord.

ALCOHOL
ZWIJNDRECHT De politie heeft zaterdagnacht 31 mei de bromfiets van een 24-jarige inwoner uit Dordrecht in beslag genomen. Bij een routinecontrole op de Molenvliet viel de man op door de alcohollucht en bloeddoorlopen ogen. Bij de blaastest bleek de man een promillage te hebben van 1,75 waar bij een beginnend bestuurder maximaal 0,2 is toegestaan. De man heeft een proces verbaal gekregen en is na verhoor in vrijheid gesteld.

GEEN TOEGANG
DORDRECHT Een 25-jarige inwoner van Dordrecht is zaterdagnacht 31 mei aan de Houttuinen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij de portier van een uitgaansgelegenheid aldaar zou hebben bedreigd. De verdachte heeft een tijdelijk toegangsverbod maar probeerde toch binnen te komen. Daarbij bedreigde hij de portier die de politie heeft gebeld. Het horecateam van de politie heeft de man overgebracht naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld en wordt gehoord.