Ingezonden persbericht


Renger op pole na fantastische race

Na de kwalificatie heerste er flinke teleurstelling bij het Prema Powerteam, dat de mist was ingegaan met de set-up. Renger van der Zande moest vanaf de 24ste positie starten en besloot de afstelling van de auto flink om te gooien, wat hem in de eerste race een achtste plek opleverde, en de pole-position voor de race op zondag. De 22-jarige coureur sprak na afloop dan ook van zijn beste race ooit.

Download hi-res image De kwalificatie bestond vanwege het krappe circuit uit twee delen en Renger moest zijn kwalificatierondjes in de eerste groep afwerken. Op de opdrogende baan had hij echter een compleet gebrek aan grip en het gele krijt dat op de nieuwe band zat, zat er na afloop van de kwalificatie nog steeds op. De set-up voor de race werd dan ook compleet omgegooid en Renger reed een knappe inhaalrace, wat hem de achtste positie aan de finish opleverde.

"Het was de meest fantastische race uit mijn hele carrière. Vanaf mijn tijd in de karts tot nu heb ik nog nooit zo n mooie race gereden", lachte Renger. "Het circuit is natuurlijk erg smal, maar ik heb overal mensen ingehaald. Ik heb tikjes moeten uitdelen en tikjes moeten incasseren. Ik heb de muur ook een paar keer geraakt, dus ik had allemaal schade op de auto. Alleen de linkerkant van mijn auto was na afloop nog helemaal intact."

"Toen ik over de boordradio hoorde dat ik achtste lag, was ik onwijs blij. Het betekent namelijk ook dat ik de pole voor de race van morgen heb en dat is wel het maximale wat ik uit zo n race heb kunnen halen."

In het kampioenschap heeft Renger zijn vierde plek verloren aan Franck Mailleux, maar aangezien concurrenten Mika Mäki en Nico Hulkenberg in het achterveld starten, kan Renger op zondag weer flink scoren.



Ingezonden persbericht