Ingezonden persbericht


Grand Prix media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors

31-05-2008; Betreft verslag tweede trainingsdag Grand Prix Mugello Italië, circuit Mugello (5.245m)

Lastige kwalificatie voor Bonsey (13e), Webb (17e) en van den Berg (28e) in Mugello

Na de natte kwalificatie van de vrijdag werd vandaag de tweede en beslissende kwalificatie van de Gran Premio D Italia Alice onder zonnige weersomstandigheden verreden. De kwalificatie liep echter niet naar wens voor het DeGraaf Grand Prix team. Stevie Bonsey was de snelste rijder van het DeGraaf Grand Prix team met een 13e positie terwijl Danny Webb niet verder kwam dan de 17e startplaats. Hugo van den Berg moest 3,5 seconde toegeven op de pole position en kwalificeerde zich op een 28e positie.

De vrije training op de zaterdagochtend vertoonde nog natte plekken maar alle rijders besloten toch op droogweer banden aan de sessie te beginnen. De droogweer banden waren de juiste keuze en naarmate de sessie vorderde werd de baan steeds droger. Hugo van den Berg begon de sessie goed met rondetijden welke halverwege de sessie goed waren voor de 11e positie. Helaas kreeg van den Berg een technisch probleem waardoor van den Berg de laatste 10 minuten niet meer kon deelnemen aan de vrije training en zakte terug naar de 32e positie. Danny Webb gebruikte de vrije training om een goede set-up te vinden voor zijn Aprilia waarin hij gedeeltelijk in slaagde. De voorvering is nog niet naar wens maar Webb wist toch naar een 15e positie te rijden. Stevie Bonsey kampte ook met afstellings problemen en het team werkte hard om deze problemen op te lossen. In de laatste gedeelte van de sessie waren de problemen zo goed als opgelost en Bonsey eindigde de sessie op een 18e positie.

716309.jpgDe kwalificatie van de zaterdagmiddag was een stuk aangenamer voor de rijders dan de eerste kwalificatie op de vrijdag. Met temperaturen van rond de 23 graden en veel zon, was het een wereld van verschil ten opzichte van de eerste kwalificatie. Hugo van den Berg probeerde gelijk in het eerste gedeelte van de kwalificatie een snelle tijd te rijden waarin hij ook slaagde en bevond zich in de top 24. Van den Berg kwam na 15 minuten van de 30 minuten durende kwalificatie binnen voor een nieuwe achterband maar de Aprilia had problemen om te starten waardoor van den Berg een aantal minuten verloor. Toch wist van den Berg zijn tijd scherper te stellen en reed een persoonlijk record van 2:01,873. Deze rondetijd bezorgde van den Berg de 7e startrij op een 28e positie.

Stevie Bonsey had de problemen van de ochtendsessie zo goed als opgelost maar kwam in het middengebied tekort op de fabrieks Aprilia s. Bonsey probeerde met hard sturen en laat remmen het gat te dichten op de snelste rijders en moest uiteindelijk slechts 1,093 seconde toegeven op de pole position. Met een rondetijd van 1:59,395 zal Bonsey morgen vanaf de 4e startrij op een 13e positie starten aan de race.

Danny Webb kampte nog steeds met verings problemen aan de voorkant en kon deze problemen niet helemaal oplossen in de kwalificatie. Met het insturen is de motor te ontrustig en is het moeilijk om de juiste lijn te behouden. Na een aantal wijzigingen werd het beter maar nog niet helemaal zoals Webb het graag zo willen. Webb reed uiteindelijk een rondetijd van 1:59,880 en kwam daarmee 1,578 seconde tekort op de pole man. Webb start morgen vanaf de 5e startrij op een 17e positie.

Hugo van den Berg (28e, 2:01,873): Gelukkig was het droog vandaag want gisteren was het echt slecht weer. In de vrije training ging het best goed totdat mij motor het begaf. De koppeling liep vast waardoor ik het laatste gedeelte van de sessie miste. In de kwalificatie wilde het niet echt lukken. Ik vond wel de juiste slipstreams maar ik miste het ritme doordat ik een aantal ronden miste in de kwalificatie doordat de motor na een bandenwissel niet direct wilde starten. In de vrije training miste ik ook al een aantal ronden en dat helpt niet echt om in een goed ritme te komen. Het is een technische baan waardoor veel ronden noodzakelijk zijn. In de race ga ik er gewoon voor!

Stevie Bonsey (13e, 1:59,395): Ik ben niet zo blij met mijn positie van vandaag. Ik heb zo hard gereden als ik kon maar ik heb niet genoeg power om de fabrieks motoren bij te houden. Ik mis zoveel in het middengebied! Maar morgen telt en in de race worden de punten pas verdeeld.

Danny Webb (17e, 1:59,880): Vandaag was een moeilijke dag. We konden geen goede set-up vinden. We hadden veel problemen waarvan we een groot gedeelte hebben opgelost. Alleen hebben we nog problemen met de voorkant welke we morgen zullen oplossen in de warm-up. Ik denk dat we in de race sneller zullen zijn dan in de kwalificatie.

************