Nederlandse Tafeltennisbond

NJM-finales na 1 dag nog volledig open

Na de eerste dag van de finales van de Nationale Jeugdmeerkampen in Panningen zijn in de meeste categorieën alle mogelijkheden nog open.

Het deelnemersveld bij de jongens junioren is nogal gedevalueerd door de afmeldingen van de geblesseerden Nathan v.d.Lee en Casper ter Luun. Daarmee zijn van de favorieten alleen Boris de Vries en Olivier Altenburg over. Des te verrassender was dat beiden verloren van Thomas Bénit, die daardoor op dit moment aan de leiding gaat en alle kansen in eigen hand heeft.

Bij de meisjes junioren voeren Monique Posthuma, Simone de Klerk, Britt Eerland en Suzanne Dieker met 6 uit 6 de lijst aan. Tali Cohen verloor van alle vier de koplopers en is al kansloos voor een ereplaats, ze moet zelfs Lauretta Oey nog voor haar dulden.

Heel spannend is het bij de jongens kadetten, waar niemand meer ongeslagen is. Pepijn Leppers, Ewout Oostwouder en Cosmin Stan staan op één verliespartij, Patrick Oeij, Teun Bosveld en Youri Hubner volgen op één punt. Titelverdediger Koen Hageraats verloor van de drie koplopers en van Oeij en lijkt al kansloos voor prolongatie.

Moya Schutte en Dianne Overbeeke voeren de meisjes kadetten ongeslagen aan, gevolgd door Rianne van Duin. Alice Barendrecht valt met drie uit zes vooralsnog flink tegen.

Het trio van AA-Drink/FVT voert zoals verwacht de jongens pupillen aan, alledrie met één verliespartij. Zij moeten nog wel Carlos Hodge naast zich dulden, terwijl Bas Hensbergen en Jordi v.d.Schoot ook nog kans hebben op een podiumplaats.

Jasminka Oeij is als enige meisjes pupil nog ongeslagen, mede omdat Nikki Eerland verloor van Sanne de Hoop. Nikki en Vienna Pasmans staan
1 punt achter, Ariana Sarmastzada doet met 4 uit 6 ook nog mee voor de prijzen.

Doordat Merijn Smid zich heeft teruggetrokken is de stand bij de jongens welpen ietwat onoverzichtelijk. Laurens van Raadshoven en Bas Hergelink zijn de enige die nog ongeslagen zijn. Bij de meisjes voeren Edina Bibuljica en ietwat verrassend Melanie Bierdrager de ranglijst aan, maar Anthira van Wensveen en Melissa Bours hebben nog alle kans op de titel.

Zondag 1 juni worden de resterende vijf ronden gespeeld.