Gemeente Aalburg


Loes Markerink wint 7-dorpenomloop van Aalburg


Om half drie werden er 110 vrouwen weggeschoten voor vier omlopen door de Gemeente Aalburg.

Meteen na de neutralisatie werd er volop gekoerst. Groepen verschillend van samenstelling probeerden gaten te slaan met het peloton. Ondertussen werd de lucht steeds dreigender en viel er soms een spatje regen. Gelukkig bleven echte stortbuien uit, maar de hevige wind zorgde voor een zware koers.

Het publiek, dat in alle dorpen volop aanwezig was, zag een groep van tien rensters wegrijden en de voorsprong uitbouwen. Team Flexpoint was met vier rensters erg goed vertegenwoordigd. DSB bank had met Marianne Vos en Linda van Rijen twee rensters in de kopgroep en probeerde het peloton af te stoppen.

In de laatste ronde werd er volop gedemarreerd door de rensters van Flexpoint. Linda van Rijen deed veel werk voor Marianne Vos en moest op het eind de groep laten gaan, mede door een valpartij. De laatste kilometers reed Iris Slappendel op kop om het tempo hoog te houden en om de sprint aan te trekken. Op 200 meter van de finish was het Marianne Vos die als eerste de laatste bocht richting de finish uitkwam. Ze had niet de kracht om de positie te behouden en Loes Markerink en Elise van Hagen kwamen er nog voorbij. Uitzinnig van vreugde passeerden de twee teamgenoten de finish. Elise van Hagen "Ik schrok zelf ook wel een beetje van mijn reactie'.

Voor uitgebreide informatie klik op /www.deomloopvanaalburg.nl