Ingezonden persbericht


Prijzenregen en topartiesten tijdens De-Grootste-Bingo-Ooit in Gelredome

Amsterdam, 2 juni 2008 Met een ware prijzenregen heeft De-Grootste-Bingo-Ooit afgelopen zaterdag in het Gelredome in Arnhem het hoogtepunt van de Nationale actie Ik wil buiten spelen gevierd. In totaal werden één miljoen prijzen uitgereikt aan de deelnemers van de Sponsor Bingo Loterij in het stadion en thuis voor de buis. Een keur aan Nederlandse topartiesten heeft tijdens de show opgetreden en maakte er een spetterende show van.

Gedurende de show in het Gelredome hebben 36.000 deelnemers Bingo gespeeld en zijn meer dan 15.000 prijzen gewonnen. Ook deelnemers thuis zijn in de prijzen gevallen. Tijdens het hoogtepunt van de Nationale actie Ik wil buiten spelen traden Nederlandse topartiesten zoals Frans Bauer, Gerard Joling, René Froger, Jan Smit, Nick & Simon, Jeroen van der Boom en Edsilia Rombley op. Ook gaf de cast van de theaterproductie Dirty Dancing een spetterend optreden.

De-Grootste-Bingo-Ooit is het hoogtepunt van de campagne Ik wil buiten spelen . Dit is een initiatief van Jantje Beton, de Johan Cruyff Foundation, de Richard Krajicek Foundation, Jump (het jeugdfonds van de Nederlandse Hartstichting), het Diabetes Fonds, Fonds Gehandicaptensport en de Sponsor Bingo Loterij. De organisaties zetten zich samen in om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor meer speelveldjes in Nederland. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het tekort hieraan ongeveer 17.500 hectare (omgerekend 27.000 voetbalvelden) groot is.

Actie gaat door

De actie gaat door en mensen die na De-Grootste-Bingo-Ooit de kunnen de actie Ik wil buiten spelen willen steunen, kunnen dat doen door deelnemer te worden via www.ikwilbuitenspelen.nl. De helft van de opbrengst van elk lot blijft naar de actie gaan.

50% voor welzijn en gezondheid

De Sponsor Loterij steunt goede doelen op het gebied van welzijn en gezondheid. Uniek aan de Sponsor Loterij is dat men zelf bepaalt voor welk doel men meespeelt. Dat kan een landelijk opererend goed doel zijn, maar ook een plaatselijke club of vereniging.