Gemeente Zijpe


2008-06-06 Start herinrichting Zwanenplein Burgerbrug een feit! .

Zaterdagmorgen 31 mei is met de bewoners van het Zwaneplein op feestelijke wijze de start van de herinrichting van het Zwanenplein gevierd.

De Huurdersvereniging gaf, voordat de start officieel ging plaatsvinden, kort uitleg over het tot stand komen van de herinrichting, de grote mate van meedenken van de buurtbewoners van het plein en goede onderlinge samenwerking met de betrokken organisaties. Wethouder Ben Blonk gaf de huurders en de vrijwilligers van het Zwanenplein een pluim voor het mede tot stand komen van het herinrichtingsplan.
Hij sprak zijn waardering uit voor de inzet van de vrijwilligers en hoopt dat het algehele traject over sociale samenhang én de onderlinge binding van Burgerbruggers, goed aan bod zullen gaan komen in het nog te schrijven activiteitenplan voor bewoners van Burgerbrug. Hij wenste de bewoners van het Zwaneplein alvast veel woonplezier toe na de herinrichting en riep de bewoners op werk te blijven maken van een buurt waar je prettig met elkaar woont en leeft.

De jeugd van het Zwaneplein en wethouder Ben Blonk van de gemeente Zijpe staken de handen uit de mouwen en verwijderden de eerste tegels van het plein om de start van de herinrichting op symbolische wijze weer te geven.
Een immens grote en prachtig versierde koek van bakker Beemsterboer met de afbeelding van een zwaan erop was een feestelijke traktatie voor de aanwezige buurtbewoners. De jeugd liet samen met enkele medewerkers van de Wooncompagnie een eigen ballon op om de start van de werkzaamheden af te sluiten.

De vrijwilligersgroep van het Zwanenplein die samen met het vrijwilligerspunt Zijpe de organisatie rondom de start hebben bedacht en geregeld waren tevreden over de opkomst van de bewoners en de direct betrokken organisaties, die meegewerkt hebben aan het tot stand komen van dit plan.

De uitvoering van de herinrichting is op maandag 2 juni begonnen en zal duren tot 12 juli 2008.