Ingezonden persbericht


Nederlands-Duits Voetbaltoernooi in Kleve

Publiekslieveling bij het grensoverschrijdende voetbaltoernooi op zaterdag 31 mei in het Klever stadion was het team van de Nederlands-Duitse Businessclub Kleve. Hoewel zonder doelpunten en na drie nederlagen in de groepsfase laatste van de in totaal zeven teams, was er tot slot meer dan verdiend de "Fairplay beker". De beker werd door Uwe Dönisch Seidel, voorzitter van de 1. FC Kleve overhandigd aan Sandra Henseler, aanvoerster van het enige gemengde team van de dag. De 1. FC Kleve was de initiatiefnemer voor het eerste grensoverschrijdende voetbaltoernooi voor businessclubs. In de finale streden de businessclubs van de 1. FC Kleve en de Presseclub om de winst. Het dynamische team van de Presseclub won uiteindelijk met 2:0 en mocht de felbegeerde beker mee naar huis nemen. De derde plaats was voor de businessclub van Vitesse Arnhem, die met 3:1 het Ondernemersplatform Lindus uit de Liemers had verslagen. Plaatsen vijf en zes gingen tenslotte naar clubs Huntenkring en De Graafschap.

Uren na de sportieve wedstrijden stonden spelers en speelsters ­ intussen weer ,,in burger" ­ met een welverdiend biertje in hand nog lange tijd langs het veld om elkaar te leren kennen en de mogelijkheden voor een grensoverschrijdende samenwerking te verkennen. Men was hier uiteindelijk niet alleen voor het vermaak, maar ook om te netwerken. Enthousiast over het eerlijke spel van de Nederlandse en Duitse ondernemers kondigden Freddy Heinzel, de voorzitter van de Nederlands-Duitse Businessclub Kleve en Uwe Dönisch-Seidel, voorzitter van
1. FC Kleve aan, in 2009 een nieuwe editie van het toernooi te willen organiseren. Met nog meer teams en nog meer mogelijkheden voor ondernemers om in een ongedwongen sfeer met elkaar in contact te komen.

Niederländisch-Deutscher Businessclub Kleve
Siemensstr. 31
47533 Kleve
Website: www.denis.org
Kontaktperson: José de Baan
E-Mail: business@denis.org


---- --