Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Mulder Obdam stelt bouwprojecten open tijdens Dag van de Bouw!

Op zaterdag 31 mei a.s. vindt voor het derde achtereenvolgende jaar de Dag van de Bouw plaats. Deze dag maakt deel uit van de landelijke imagocampagne van Bouwend Nederland die twee jaar geleden van start is gegaan. Met de slogan 'De Bouw maakt het' voeren Bouwend Nederland en veel van haar leden campagne om de bedrijfstak en allen die daarin werkzaam zijn het imago te geven dat zij verdienen.

Mulder Obdam is er trots op al van het begin af aan mee te doen aan deze campagne van Bouwend Nederland en stelt ook dit jaar weer een drietal mooie bouwprojecten in de regio open voor het publiek, te weten:

26 woningen Parkwijk Noord III te Abbekerk

Het Plan Parkwijk Noord III kenmerkt zich door de aanwezigheid van groen en de ruime kavels waarop de woningen zijn gelegen. In de eerste fase zijn 4 twee-onder-een kapwoningen en 8 gerijde woningen gerealiseerd. In de tweede fase worden 6
2-onder-1 kapwoningen en 8 gerijde woningen gerealiseerd. Daarnaast worden er ook nog enkele vrije kavels aangeboden.

Van de 6 2-onder-1 kapwoningen die in de tweede fase worden gebouwd, zullen er twee worden voorzien van nieuwe innovaties. Zo zal er bij deze woningen gebruik worden gemaakt van een nieuw soort vloer, een vloer waarin het leidingwerk is mee gestort en die direct (vlak) is afgewerkt. Daarnaast zullen deze woningen worden voorzien van een prefab toilet en badkamer. Deze komen dus kant-en-klaar op het werk aan en zullen ter plekke in de woning worden gehesen alvorens de verdiepingsvloer wordt aangebracht. Tevens zullen deze twee woningen worden voorzien van domotica (woningautomatisering).

Meer informatie over deze innovatieve manier van bouwen kunt u lezen op www.steigerloosbouwen.nl.

De innovatiewoningen zijn tijdens de Dag van de Bouw te bezoeken. Het project bevindt zich aan de Zwanebloem te Abbekerk.

60 appartementen Triade Castricum, fase 1

Dit mooie complex in Castricum zal uit een drietal fasen bestaan, waarin 24 + 20 appartementen (Parktoren 1 + 2) met een stallinggarage (fase 1), een zorgcentrum (fase 2) en 16 appartementen (Parktoren 3) met stallinggarage (fase 3) worden gerealiseerd. Fase 3 zal na fase 2 plaats vinden en vermoedelijk in 2010 worden gestart.

De naam van het appartementencomplex, 'Triade', is niet zomaar gekozen. In het plan komt het getal 3 voor in een aantal belangrijke onderdelen. Zo zijn door de stedenbouwkundige 3 torens geplaatst in het plan. Naast de vorm van de torens met hun 3 verschillende stijlen is ook duidelijk te zien dat er de keuze is gemaakt voor 3 onderscheidende gevelafwerkingsmaterialen: keramische dakpannen, stucwerk en zink. Tevens zijn er in het gebied de Boogaert archeologische vondsten gedaan. Veel van de vondsten stammen uit de Romeinse tijd. De Romeinen waren bij uitstek excellente stedenbouwkundige planners en hadden een voor die tijd hoog ontwikkeld besef van wooncomfort. De naam TRIADE is de Romeinse benaming voor "Drie bijeen horende zaken".

Tijdens de Dag van de Bouw is fase 1 te bezichtigen. Dit project wordt gerealiseerd aan de Cieweg te Castricum.

32 seniorenappartementen aan de Olympiaweg/De Wilskracht te Wervershoof

Dit project bestaat uit de realisatie van 32 appartementen (huur) voor senioren. De woningen krijgen een direct alarmeringsaansluiting met de woonzorggroep Wilgaerden. De bewoners kunnen zelf beslissen of ze daar tegen (geringe) vergoeding gebruik van maken.

De appartementen worden gebouwd naar de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Het gebouw wordt voorzien van een houten galerij, een lift en een gedeeltelijk bestrate binnentuin. Het pand zal niet toegankelijk worden voor onbevoegden.

Het gebouw heeft een rechthoekige vorm met een binnentuin waarin een houten galerijconstructie wordt geplaatst die toegang biedt tot de appartementen.

Op zaterdag 31 mei a.s. bent u tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen op een van deze drie mooie bouwprojecten. Er is vakkundig personeel aanwezig om uw eventuele vragen te beantwoorden.

Indien u vragen of opmerkingen heeft met betrekking tot de Dag van de Bouw, dan kunt u contact opnemen met Hanneke Tinor-Centi.

/////////////////////////////////////////

Voor eventuele nadere informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Hanneke Tinor-Centi, 0226-456671 / h.tinor-centi@mulderobdam.nl

---- --