Gemeente Heerlen


Elke Lutgerink: een Shooting Star in de kunst- en modewereld

'The Souls of my Feet', zo heet de tentoonstelling van de jonge en talentvolle kunstenaar Elke Lutgerink. In haar werk richt Lutgerink zich op het vormgeven van autonome objecten, waarbij ze gebruik maakt van materialen als textiel, verf en keramiek. Ze put inspiratie uit nostalgische en melancholische momenten uit het dagelijks leven. Op vrijdag 30 mei a.s. om 18.00 uur opent zij haar tentoonstelling in het Glaspaleis.

Elke Lutgerink (1982) is een shooting star in de kunst- en modewereld. In 2005 studeerde zij Cum Laude af aan de kunstacademie in Maastricht. Nadien blijft haar talent niet lang onopgemerkt. In 2006 wint ze de eerste prijs in de Lancôme Colour Designs Awards. Haar gave gebruikt ze niet alleen voor mode, maar ze richt zich steeds meer op autonome kunst. Over haar werk zegt ze zelf: "Ik wilde vroeger schrijfster worden, maar woorden waren nooit genoeg. Ik vond ze te star, te onaanraakbaar. Ik ben dingen gaan maken om dat wat ik wilde zeggen tastbaar te maken. Je moet het op je huid kunnen voelen als je er naar kijkt. Mijn vingers zien dingen die mijn ogen niet zien, ik werk vanuit een gebied waarin alles wat logisch lijkt geen voet meer in aarde heeft. Ik heb een diepe fascinatie voor al het onbenoembare dat onderhuids en tussen mensen gebeurt en probeer daar een taal voor te vinden."

'The Souls of my Feet' is van zaterdag 31 mei t/m zondag 10 augustus 2008 te zien in de vitrine van het Glaspaleis. Openingstijden Glaspaleis: ma-za 9-23 uur, zo 11-17 uur (de vitrine is 24 uur per dag te bezichtigen).

Glaspaleis, venster op cultuur
Bongerd 18
6411 JM Heerlen
www.glaspaleis.nl

Informatie voor de pers:

Janneke Schmeitz: j.schmeitz@heerlen.nl / T 045-5772203 Charlotte Berkhout : c.berkhout@heerlen.nl / T 045-5772203