31 mei 2008 Wereld niet roken dag


I Quit Smoking helpt bedrijven

ROTTERDAM, 20080528 -- Zaterdag 31 mei staat in het teken van Wereld Niet Roken Dag. Nu het Nederlandse rookverbod in de horeca, vanaf 1 juli 2008 nadert, is de belangstelling voor stoppen met roken en gezondheid in Nederland sterk toegenomen. Dat stoppen met roken een groeiende en breed maatschappelijke trend is, ervaart ook de organisatie I Quit Smoking (IQS). Veel particulieren en bedrijven uit álle sectoren maken dankbaar gebruik van deze methode om op een gemakkelijke manier blijvend te stoppen met roken.

Zaterdag 31 mei staat in het teken van Wereld Niet Roken Dag de jaarlijkse dag geïnitieerd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Door middel van deze dag wordt ieder jaar wereldwijd aandacht gevraagd voor de gevaren van roken. Nu het Nederlandse rookverbod in de horeca, vanaf 1 juli 2008, nadert, is de belangstelling voor stoppen met roken en gezondheid in Nederland sterk toegenomen. Dat stoppen met roken een groeiende en breed maatschappelijke trend is, ervaart ook de organisatie I Quit Smoking (IQS). Veel particulieren en bedrijven uit alle sectoren maken dankbaar gebruik van deze methode om op een gemakkelijke manier blijvend te stoppen met roken.

I Quit Smoking (IQS) is een methode om op een gemakkelijke manier blijvend te stoppen met roken. Op dit moment krijgt I Quit Smoking extra veel aanvragen. Vooral bedrijven vergoeden de succesvolle stoppen met roken methode voor hun personeel. Recent sloeg I Quit Smoking dan ook de handen ineen met onder andere de Meldkamer Politie, Brandweer en Ambulance Rotterdam, metaalfabrikant Nedal & Hunter Douglas - Utrecht, het Blooming Hotel - Bergen NH, Heijmans Bestcon B.V. - Best   en Eekels Pompen - Barendrecht. Bart Laming, directeur van I Quit Smoking Nederland vertelt: "Zowel het welzijn als het welbevinden van medewerkers is van groot belang binnen organisaties. Roken speelt hierin vaak een grote rol. Daarom geven wij binnen organisaties gratis voorlichting over roken en de IQS behandelmethode. Wereldwijd werkt IQS al met verschillende grote bedrijven samen. Sinds 2007 levert I Quit Smoking ook in het Nederlandse bedrijfsleven een positieve bijdrage. Binnen deze organisaties heeft IQS onder andere gezorgd voor een betere bedrijfscultuur." Om hun werknemers een betere gezondheid te bieden, bieden deze bedrijven hun werknemers sinds kort de I Quit Smoking behandelmethode aan. Lenny Beers, directiesecretaresse van Blooming Hotels vertelt: "Het rookverbod dat 1 juli ingaat, vonden wij een mooie gelegenheid om ons personeel te helpen stoppen met roken. Daarom hebben wij I Quit Smoking ingeschakeld en onze rokende werknemers (23%) IQS aangeboden. Deze methode is professioneel en ons tot nu toe goed bevallen. Ons personeel is enthousiast en fanatiek in het stoppen met roken en dat brengt een gezonde en positieve sfeer in ons hotel!"

IQS binnen bedrijven
Werkgevers kunnen de kosten van de IQS behandeling belastingvrij vergoeden aan hun werknemers. IQS geeft bij bedrijven gratis voorlichting aan werknemers en begeleidt hen die aangeven te willen stoppen individueel gedurende zes maanden. Roken op bedrijven is in groeiende mate van negatieve invloed op de bedrijfscultuur. Voor een werkgever zijn alle werknemers even hard nodig binnen een bedrijf. Niet-rokers protesteren echter tegen de schijnbare privileges van hun rokende collega's. Niet-rokers vinden rechtvaardiging voor hun protest in de toenemende maatschappelijk druk op rokers. Voorbeeld van het verlies aan arbeidsuren door roken: Een werknemer die dagelijks vijf sigarettenpauzes van tien minuten inlast, verliest één maand productiviteit per jaar aan roken. Bij een gemiddelde loonkost van ¤20 per uur betekent dit voor de werkgever een kostenpost van meer dan ¤3000 per jaar. Dat bedrijven als de meldkamer Politie, Brandweer en Ambulance Rotterdam, metaalfabrikant Nedal & Hunter Douglas, het Blooming Hotel en Eekels Pompen voor I Quit Smoking kiezen is dan ook geen vreemde keuze.

Verschillende werkgeverslasten die stijgen door rokende werknemers:
Verzekeringskosten en claims
Productiviteitsverlies door roken
Absentie door ziekte
Onderhoudskosten van rookvoorzieningen en bedrijfsterrein
Lucht koeling, verwarming, ventilatiekosten
Werving en selectiekosten en trainingskosten van nieuw personeel door arbeidsongeschiktheid of overlijden van werknemers aan roken of gerelateerde ziekten.
Juridische kosten door claims
Ongelukken en brand ( plus verhoogde premies)
Beschadiging van eigendommen ( plus verhoogde premies)
Rookvervuiling (verhoogde schoonmaak en onderhoudskosten)
Ziekte en ongemak onder meerokende werknemers
Uitval en stress bij niet rokers door discriminerend bedrijfsbeleid

Wereldwijd al meer dan 300.000 mensen geholpen
Het verbod in de horeca, het niet meer mogen roken op veel publieke plaatsen en de steeds meer ter discussie staande gevolgen van het roken, maken de wens en/of noodzaak om te stoppen met roken voor veel mensen steeds urgenter. Echter hoe gemakkelijk die keuze ook kan zijn, het daadwerkelijk stoppen is een moeilijk en vaak langdurig proces. IQS is een comfortabele en veilige, op maat gemaakte, behandelmethode om op een gemakkelijke manier blijvend te stoppen met roken. I Quit Smoking is een succesvolle methode, die zowel de lichamelijke- als de psychische verslaving aanpakt en een succespercentage van maar liefst 70% - 90% kent. De methode is reeds actief in méér dan dertig landen over de hele wereld en dankzij de vooruitstrevende behandelmethode zijn dan ook al meer dan 300.000 mensen succesvol gestopt met roken. In Nederland zijn sinds mei 2007 vier vestigingen van I Quit Smoking open.

Ontgiftende werking
De roker wordt in eerste instantie eenmalig behandeld met behulp van electro impulsen op het oor (R.I.S.E.-apparaat), een soort acupunctuur, maar dan zonder naalden. De behandeling zorgt ervoor dat endorfine, dé gelukstof wordt opgewekt. Hierdoor krijgt de cliënt een aangenaam gevoel. De nicotine receptoren, die ontstaan zijn door het roken, sluiten. Daarnaast hebben de electro impulsen een ontgiftende werking. Deze beide eigenschappen dragen ertoe bij dat de ontwenningsverschijnselen nihil zijn, de ex-roker voelt zich zelfs prettig.

Persoonlijke coach
Na de lichamelijke behandelmethode start de ex-roker aan een traject met een persoonlijke coach. Met behulp van de coach krijgt de cliënt inzicht in zijn of haar rookgedrag en ondersteuning bij het psychisch afkicken. Dit is één van de belangrijkste onderdelen van het stoppen met roken. Gedurende een periode van zes maanden wordt de ex-roker zeer intensief begeleid, op weg naar een blijvende toekomst zonder sigaretten.





Ingezonden persbericht