Ingezonden persbericht


Kamerkoor Maastricht zingt Händel

Zaterdag 31 mei - 20.00 uur - Sint Janskerk Vrijthof Maastricht met eigen kamerorkest en medewerking van de Toneelacademie Maastricht

Programma

Dettingen Te Deum HWV 283

Concerto Grosso no 9 in F

Uit de Coronation Anthems:
2. Let thy Hand be strengthened HWV 259
3. The King shall rejoice HWV 260

Solisten

Rob Meyers - altus
Hans Van Dijk - tenor
Jan Willem van der Hagen - bas

Entree:
Voorverkoop: ¤ 12,50 via info@kamerkoormaastricht
Kassa: ¤ 15,- (passenkorting ¤ 12,50, studenten/CKV ¤ 10,-)

De Adellijke Händel

Händels levensstijl (hij mengde zich veelvuldig onder vorsten en adel) was meerdere malen bron van inspiratie voor zijn werk. In het begin van de 18de eeuw werd de grote Engelse koortraditie uit de 16de en 17de eeuw in stand gehouden door kerkcomponisten zoals William Croft en Maurice Greene. In creatief opzicht was het voor de muziek van eigen bodem een zwakke tijd. Men legde zich toe op het schrijven van gelegenheidsmuziek, kerkmuziek en een aparte vorm van koormuziek: de glee. Gelukkig dat buitenlanders hun stempel op het Engelse muziekleven kwamen drukken, met name G.F. Händel. Hij werd een leidende figuur in London en schreef het ene na het andere succes, waaronder diverse anthems, Te Deums en oratoria. Dit laatste genre legde hem geen windeieren. Hoewel zijn eerste aandacht uitging naar de opera, ging hij zich in toenemende mate op de oratoria concentreren. Zijn 'Messiah' kreeg een triomfantelijke ontvangst en sindsdien wijdde hij zich uitsluitend aan dit genre.

Kamerkoor Maastricht

Kamerkoor Maastricht (voorheen Camera Musica Mosana) is een (semi)professioneel kamerkoorensemble met een vaste kern van instrumentalisten en solisten. Het werkt sinds 1989 onder de leiding van de Belgische dirigent en componist Ludo Claesen.

Het koor is van oudsher gespecialiseerd in barokmuziek en houdt in Maastricht al jarenlang een traditie in ere met uitvoeringen van de Johannes Passion van J.S. Bach op Goede Vrijdag.

Maar Kamerkoor Maastricht is meer. Natuurlijk voert het nog steeds bekende en onbekende barokmuziek uit op een in Zuid-Nederland ongekend hoogstaand niveau. Daarnaast verzorgt het ensemble ook regelmatig verrassende optredens met o.a. muziek uit de Franse en Engelse koortraditie en hedendaagse muziek.

Gun uzelf een concert met Kamerkoor Maastricht!