Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Dag van de Bouw op 31 mei 2008
Project Bus-on-line: Friesebrug te Alkmaar opent haar deuren voor het publiek

Alkmaar 15 mei 2008 - het project Friesebrug is op zaterdag 31 mei 2008 geopend voor publiek tijdens de Dag van de Bouw. Het is voor de bewoners uit Alkmaar en omgeving een bijzondere kans om het project van dichtbij te bekijken. Iedereen is van harte welkom om een kijkje achter de schermen te nemen. De bouwlocatie is van 10.00 uur tot 16.00 uur te bezichtigen. De Friesebrug is één van de spraakmakende locaties in Nederland die in het kader van de Dag van de Bouw zijn opengesteld.

De bezoekers zijn zaterdag 31 mei 2008 in de gelegenheid om op de bouwplaats, die normaal niet toegankelijk is voor het publiek, te kijken naar de aanleg van de Friesebrug welke onderdeel uit maakt van het project Bus-on-Line, de snelle busroute door Alkmaar. De regio Alkmaar krijgt een route waar de bus ongehinderd kan doorrijden, ook in de file en als het verkeer in de komende jaren toeneemt. Op 16 april is de nieuwe brug geplaatst, aannemerscombinatie MNO Vervat / K. Dekker werkt vervolgens aan het betonwerk van het dek van de Bascule kelder, het herprofileren van de Wageweg en het aanbrengen van de bouwkuip Randersdijk ten behoeve van een onderdoorgang. Voor meer informatie over het project verwijzen we u naar www.mno.nl. De Friesebrug is te vinden aan de Frieseweg te Alkmaar.

Voorzitter van Bouwend Nederland Elco Brinkman: "De Dag van de Bouw groeit in hoog tempo uit tot een populair evenement voor iedereen die interesse toont in de bouw. Dit is al weer de derde keer dat Bouwend Nederland met haar leden de Dag van de Bouw organiseert. Het is een prachtige manier om aan het publiek te laten zien waar we als bouw mee bezig zijn".

Over de Dag van de Bouw
De Dag van de Bouw is een initiatief van branchevereniging Bouwend Nederland en de 5.000 bij haar aangesloten bouw- en infrabedrijven. De open dag is onderdeel van de imagocampagne 'De Bouw maakt het' en heeft tot doel meer bekendheid te geven aan de vele positieve kanten van de bedrijfstak. Vorig jaar kregen bijna 70.000 bezoekers een gevarieerde indruk van het vakmanschap, de innovaties en de kwaliteit van het werk. Het succes van vorig jaar was de reden voor Bouwend Nederland om nu voor de derde keer de landelijke open dag te organiseren. Op de website www.dagvandebouw.nl staat het overzicht van alle projecten van de Dag van de Bouw.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht