Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Amersfoort 14 mei 2008

Artiesten treden op in 8 meter hoge stereotoren tijdens Festival Watt!?

Op 31 mei om 14.00 is het zo ver! Festival Watt!? gaat van start in stadspark Schothorst. Dit festival is in meerdere opzichten erg bijzonder. Niet alleen omdat het een GRATIS festival speciaal voor alle jongeren is, ook omdat artiesten optreden in een 8 meter hoge stereotoren én het festival zelfs voor doven en slechthorenden een beleving is door aanwezigheid van trilvloeren met lichteffecten en een aroma-DJ die bij de muziek passende geuren verspreidt.

Stereotoren als hoofdpodium
Maanden aan voorbereiding zijn eraan vooraf gegaan, nu is het bijna zo ver! Op straat, op scholen en in jongerencentra heeft Young Vision gevraagd wat jongeren leuk vinden. Appa, DJ Vato Gonzalez, DJ Tony ChaCha en de Amersfoortse groepen Nedertoon en Hadrie werden heel vaak genoemd. Die zijn dus ook te zien op het festival. Daarnaast staan er op het hoofdpodium veel regionaal en nationaal bekende artiesten. De volledige programmering is te vinden op www.festivalwatt.nl . Al deze artiesten treden op in een 8 meter hoge stereotoren die het energieke concept van Festival Watt!? uitstraalt. De stereotoren bestaat uit drie lagen. De onderste is de Watt!? versterker, de middelste is voor bands en rappers en in de bovenste geven de DJ's spetterende optredens.

Talentpodium
Naast het hoofdpodium is er een talentpodium waar 's middags talentenjacht 5 Minutes of Fame plaatsvindt, jongeren krijgen vijf minuten lang het podium tot hun beschikking om hun talent te laten zien, daarna zijn er verschillende dans- en muziekoptredens. 's Avonds is er op dit podium een DJ-contest, deelnemers worden beoordeeld door een proffesionele jury en kunnen platenbonnen en een DJ-tas winnen. Wil je meedoen aan de talentenjacht of de DJ-contest? Geef je dan nu op op www.festivalwatt.nl. Ook dit podium is bijzonder. In de tent bij het podium verzorgt stichting Skyway een sensefloor, een dansvloer met lichteffecten die trilt op de muziek. Ook verzorgt Skyway een aroma-DJ die op de muziek van de deelnemende DJ's geuren verspreidt die bij de muziek passen. Zo worden alle zintuigen geprikkeld en is de muziek zelfs voor doven en slechthorenden te beleven.

Sport en andere activiteiten
Naast muziek zijn er op het festival veel activiteiten te doen. Voor sommige van deze activiteiten wordt een kleine bijdrage betaald, deze bijdrage gaat geheel naar War Child. Voorbeelden van activiteiten zijn: een breakdanceworkshop, een remixworkshop in de Elektruck, een graffitiworkshop, 4x4 voetbal, een stormbaan, kratstapelen, de War Child experience en de Todossportbus. Ook de chillruimte ontbreekt natuurlijk niet!

Zeer toegangelijk
Festival Watt!? is een gratis festival en dus toegankelijk voor alle jongeren. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amersfoort, het VSB-fonds, het Oranje-fonds en diverse sponsoren. Om het festival toegankelijk en veilig te houden voor iedereen, worden er geen alcohol- en tabakswaren op het terrein verkocht. Wel zijn er diverse soorten frisdrank te koop, munten kosten slechts E 1,-. Bij verschillende eetkramen kan met contant geld allerlei eten gekocht worden. Festival Watt!? vindt plaats in Stadspark Schothorst (vliegerveld vlakbij winkelcentrum Emiclaer) en begint om 14.00 en eindigt om 0.00. een te kijken!
Houdt www.festivalwatt.nl in de gaten voor het laatste nieuws over het festival!
---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons via e-mail of telefoon. Uiteraard zijn wij graag bereid om uw vragen te verduidelijken. Natuurlijk is de pers van harte uitgenodigd om tijdens het festival te komen kijken!

Met vriendelijke groet,

Carlijn Leenders
Festivaldirecteur Festival Watt!?
Carlijn.leenders@festivalwatt.nl - 06 53456131


---- --