Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Spierziektendagen 31 mei en 14 juni

Voor de spierziektendagen in het voorjaar kunt u zich nog inschrijven via MijnVSN. Voor de bijeenkomst op 31 mei in Lunteren kan dat nog voor het hogere tarief (EUR 12,50 volwassenen, EUR 5,00 kinderen). Deze dag is bedoeld voor leden in de diagnosegroepen Erfelijke spierdystrofieën en distale myopathieën, FSHD en congenitale en metabole spierziekten.

Voor de bijeenkomst op 14 juni in Veldhoven, bedoeld voor mensen uit de diagnosegroepen myasthenieën, myositis, myotone dystrofie/myotonieën en AMC, hebt u nog de tijd tot 26 mei en daarna ook voor het hogere tarief.

Naast veel diagnosespecifieke informatie door medisch specialisten en andere hulpverleners kunt u ook uw licht opsteken over meer algemene onderwerpen: Wat is de invloed van de spierziekte op de relatie met mijn partner? Hoe houd ik de regie over mijn leven? Hoe vind ik het juiste hulpmiddel? Verder zijn er workshops over voeding, PGB, er zijn stands over hulpmiddelen en u kunt langs voor advies bij de sociaal consulenten over bijvoorbeeld voorzieningen, huisaanpassingen en aanvragen WMO.

Meldt u zich op tijd aan, want na de bovengenoemde data gaan de kosten omhoog. Wanneer u inschrijft via MijnVSN kunt u ook gebruik maken van de mogelijkheid om te carpoolen. U kunt onder het knopje carpool een oproep of aanbod doen aan andere bezoekers. Verder vindt u op MijnVSN meer informatie over de bijeenkomst, de locatie en het programma. Deze informatie blijft tot op de dag van de bijeenkomst beschikbaar. De leden van de diagnosewerkgroepen hopen u bij deze bijeenkomsten te mogen begroeten.

Spierziektendagen 13 en 27 september
Hieronder vindt u de data en de locaties van de twee spierziektendagen die in het najaar van 2008 plaatsvinden. De juiste datum kunt u vast noteren in uw agenda! Leden van de VSN ontvangen in juli of augustus een uitnodiging en aanmeldingsformulier.

Zaterdag 13 september 2008 te Wezep
Voor leden betrokken bij ALS, HSP, LS en PSMA, spinale musculaire atrofieën (SMA) en (post)polio.

Zaterdag 27 september 2008 te Zoetermeer
Voor leden betrokken bij erfelijke polyneuropathieën, CIAP/MGUS, Guillain-Barré syndroom (GBS) en CIDP, ataxie van Friedreich (AvF) en overige groepen.
06 mei 2008

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400