Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht VU

19-5-2008

Discussie naar aanleiding van het boek Geloven in een God die niet bestaat

ALS GOD ZOU

Geloven in een God die niet bestaat is de titel van een boek van Klaas Hendrikse dat in de media het nodige stof deed opwaaien. Rond deze thematiek organiseren VU-Podium en VISOR (VU Institute for the study of religion, culture and society) een debat op 31 mei.

Veel mensen zijn grootgebracht met het idee dat geloven in God min of meer automatisch betekent dat je ook gelooft dat God bestaat.Toch hebben velen het geloof in dat â¤ËËoebestaanâ¤(TM) allang losgelaten of twijfelen ze eraan,an, zo stelt Hendrikse. In zijn boek neemt hij het voor deze mensen op. Zijn boodschap is dat je niet hoeft te geloven dat God bestaat om in God te kunnen geloven.

Vanuit de landelijke kerkelijke hoek bleef het na het verschijnen van het boek echter stil. Luid was de oproep aan de theologie om dan in ieder geval het debat vanuit theologen aan te pakken. Die uitdaging gaan VISOR en VU podium graag aan. Dat gebeurt met een discussiemiddag met als doel om vanuit de academische theologie in te gaan op het boek van Hendrikse en de vraag hoe er (niet) over het â¤~bestaanâ¤(TM) van God kan worden gesproken.roken.

Naast Klaas Hendrikse werken VU-wetenschappers Ruard Ganzevoort, Mechteld Jansen en Henk Vroom mee. Ook Klaas Sponk, verbonden aan de Protestantse Theologische Universiteit, en Johan Goud van de Universiteit Utrecht leveren een bijdrage. De discussie staat onder leiding van Martien Brinkman, directeur VISOR.

Waar en wanneer?


Datum: zaterdag 31 mei 2008

Tijd: 13.00 uur


Plaats: Amsterdam | Vrije Universiteit zaal 2A-00 | De Boelelaan 1105

Toegang: 10,00 euro | leden Vereniging VU-Windesheim â'- 8,00 | studenten gratis

Informatie/aanmelden

Meer informatie via internet: www.vupodium.nl

Vrije Universiteit Amsterdam