TROS

Hilversum, 27-05-2008

Afdeling Marketing & Communicatie

Radio

TROS MUZIEKCAFÉ

Uitzending zaterdag 31 mei

Radio 2 - 16.00 uur

AUSTRALISCHE HITZANGER PETE MURRAY
TE GAST BIJ TROS MUZIEKCAFÉ

Zaterdag 31 mei maken weer vele nationale en internationale artiesten hun opwachting bij Daniël Dekker in zijn TROS MUZIEKCAFÉ:

Pete Murray scoorde vijf jaar geleden in Nederland een hit met 'So Beautiful'. Inmiddels bestormt de Australische zanger opnieuw de hitlijsten met het nummer 'Opportunity'. Pete toert op dit moment non-stop de hele wereld rond om overal optredens en interviews te geven. Zijn nieuwe cd is uit en zaterdag zingt hij hier de single 'You pick me up' van.

Rabasa. De drie broers Ortet komen uit een boerenfamilie van het eiland Santiago in Kaapverdië. Geïnspireerd door hun oudere broers begon het drietal al vroeg met musiceren. De naam 'Rabasa' komt van de waterbron waar de broers elke dag water uit moesten halen. De muziek op hun cd 'Musica de Cabo Verde' is geïnspireerd door de Kaapverdische muziektradities.

Margriet Sjoerdsma stond in 2002 in de finale van het prestigieuze Prinses Christina Concours. Sindsdien is ze alleen maar beter geworden en onlangs is ze zelfs uitgekozen om deel te nemen aan de tweede editie van de Brussels Young Jazz Singers Competition met jazzgrootheden als David Lynxx en Sheila Jordan in de jury. Haar nieuwe cd is uit en dus tijd voor een bezoekje aan TROS MUZIEKCAFÉ.

Derick maakt speelse Nederlandstalige soul- en
funkmuziek. De

naam van zijn debuut-cd 'Zwart Zaad' klinkt wat karig, maar dat is zijn muziek zeker niet. Zijn nieuwe single is een bewerking van 'Laat me', een van de grootste hits van Ramses Shaffy. Hoe deze uitvoering klinkt, is zaterdag te horen in TROS MUZIEKCAFÉ.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl