Nederlandse Spoorwegen

27 mei 2008

Extra treinen voor Pinkpop

Pinkpop goed bereikbaar per trein

Het 39e Pinkpopfestival vindt dit jaar niet met Pinksteren plaats maar op vrijdag 30 mei, zaterdag 31 mei en zondag 1 juni plaats. NS en Veolia werken nauw samen om de Pinkpopbezoekers naar en van Pinkpop goed te kunnen vervoeren door inzet van extra treinen en bussen. Voor Pinkpop zijn speciale vervoerbewijzen beschikbaar.

Extra treinen en bussen
Het Pinkpopfestival is prima bereikbaar per trein. NS en Veolia zetten ook dit jaar weer extra treinen in. Tussen station Landgraaf en het festivalterrein rijden alle dagen pendelbussen. Ook dit jaar is het meerdaagse Pinkpop-retour (trein plus bus) weer te koop. Op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond en maandagmorgen rijden pendeltreinen van Landgraaf naar Heerlen. Vanaf Heerlen vertrekken, buiten de reguliere treinen, op vrijdag- en zaterdagavond extra rechtstreekse treinen naar o.a. Maastricht en Eindhoven. Vanaf Eindhoven is er een aansluiting op het nachtnet naar de Randstad. Op zondagavond rijden vanaf Heerlen extra treinen naar Venlo, Eindhoven, Den Bosch, Utrecht, Tilburg, Breda, Roosendaal en Rotterdam, met aansluiting op het nachtnet.
Van vrijdag tot en met maandag rijden tussen station Landgraaf en het festivalterrein speciale pendelbussen.

Pinkpopretour
Pinkpopbezoekers kunnen een speciaal Pinkpopretour kopen. Deze kaartjes zijn geldig in de trein en in de bus van en naar het Pinkpopterrein. De kaartjes zijn geldig als meerdaags retour van vrijdag 30 mei tot en met maandag 2 juni 2008.

Op vrijdag 30 mei zal Radio 3FM aanwezig zijn op station Heerlen. Regelmatig zal live verslag worden gedaan van de gebeurtenissen op station Heerlen via de nationale radiozender.



Nederlandse Spoorwegen