Rishis lanceert eerste spirituele platform


FREE SOULS ONTMOETEN ELKAAR ONLINE

AMSTERDAM, 20080531 -- Oosterse spiritualiteit ontmoet Westerse realiteit bij Rishis op het web. Rishis breidt haar `free soul'-activiteiten uit en lanceerde deze week in restaurant Fifteen te Amsterdam het eerste online platform voor bewustwording en spiritualiteit www.rishis.nl. Doel van het platform is om de groeiende groep mensen die openstaat voor yoga, bewustwording en spiritualiteit te informeren, inspireren en met elkaar te verbinden. Zo draagt Rishis op praktische wijze bij aan een groei van bewustzijn in de Westerse maatschappij.

Online verzamelplaats
De website is een online verzamelplaats voor bewustwording. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld nieuws, interviews- en achtergrondartikelen lezen, blogs, vlogs (video weblogs) en YouTube-filmpjes bekijken. Of een actieve houding aannemen door op het forum mee te praten en contacten te leggen met gelijkgestemden.

Toegankelijk
De webloggers van Rishis zullen bloggen over hun persoonlijke proces en transformatie. Iedere blogger heeft zo zijn of haar insteek; van gezondheid tot ondernemerschap, van tantra tot wetenschap, van India tot Peru, van boeddhisme tot de maya's, van yoga en sjamanisme tot management. Rishis maakt spiritualiteit en bewustwording toegankelijk en steekt het in een aantrekkelijk jasje.

Inspireren en verbinden
Er is een groeiende groep Nederlanders (de ongebonden spirituelen) die niet verbonden is aan een kerk of religie en zich verdiept in yoga, bewustwording en spiritualiteit. Volgens onderzoeksbureau Motivaction behoorde in 2007 maar liefst 26% van de Nederlanders tot deze groep. Deze groep is groeiende. Rishis wil deze mensen inspireren, met elkaar in verbinding brengen en een plek bieden - zowel online als live- om zo ervaringen te delen

Webshop
Na de lancering van het platform afgelopen woensdag in Restaurant Fifteen (Jamie Oliver), staat er voor de zomer op de website Rishis.nl nog meer op het programma. In juni wordt de webshop geopend, waar je boeken, cd's, kleding, gezondheidsproducten en accessoires kunt kopen.

Webcommunity
Ook gaat deze maand de webcommunity live. Bezoekers kunnen hun profiel achterlaten, zodat peer-to-peer (1 op 1) gecommuniceerd kan worden, er komt een spirituele agenda en het biedt de mogelijkheid tot webloggen "De webcommunity zal continue doorontwikkeld worden, de allernieuwste technieken en inzichten zullen in de community van Rishis worden verwerkt."


----------------------------
Partners Rishis website
Rishis wordt ontwikkeld door een netwerk van mensen en organisaties die hun diensten en talenten ter beschikking stellen om zo het platform te kunnen creëren. De nieuwe site van Rishis wordt mede mogelijk gemaakt door Granville en Insiders. De design en development van de website wordt ontwikkeld door Granville ( www.granville.nl ). De ontwikkeling en technische realisatie van de webcommunity wordt ontwikkeld door Insiders. Insiders heeft communities en intranetomgevingen gebouwd voor o.a het VMC (vrouwennetwerk), diverse scholen en beschikt over jarenlange ervaring in het uitdenken en bouwen van portalen, intranetten en online communities.

Rishis
Rishis club for free souls is eind 2006 opgericht door Saskia Beugel en bestaat uit een netwerk van mensen, dat talenten bundelt en persoonlijke groei, creativiteit en zingeving combineert met uitgaan (dans, food, lounge en muziek). Rishis biedt yoga- en meditatiesessies, lezingen, management-bijeenkomsten, cursussen, dansfeesten en workshops. De Full Moon Parties op het Westergasterrein in Amsterdam zijn inmiddels een bekend begrip bij veel `ongebonden spirituelen'. Rishis werkt nauw samen met organisaties als Alliance for a New Humanity (opgericht door Deepak Chopra), Heart Events en The Hub.