Protestantse Kerk in Nederland


IKV Pax Christi organiseert Vredeswerkdag

za 31 mei 2008, 11:00 uur - 16:00 uur
Kiezen voor vrede is het thema van de Vredesweek 2008 die plaatsvindt van 20 tot 28 september. Ter voorbereiding van de Vredesweek 2008 organiseert IKV Pax Christi de Vredeswerkdag op 31 mei aanstaande.

De Vredeswerkdag is opgezet om mensen te inspireren die zelf invulling willen geven aan vredeswerk in Nederland en buitenlandse conflictgebieden. IKV Pax Christi biedt dergelijke mensen tal van mogelijkheden om invulling te geven aan hun betrokkenheid bij vredeswerk.

Op zaterdag 31 mei organiseert IKV Pax Christi de vredeswerkdag Kiezen voor Vrede. Jan Pronk, voorzitter IKV, en Gemma Crijns, ledenraad vereniging Pax Christi Nederland, zullen het motto Kiezen voor Vrede op persoonlijke wijze toelichten. Tijdens de Vredeswerkdag worden verschillende workshops aangeboden, met werkmethoden en discussies. Zo is er een workshop over de rol van interreligieuze dialoog, de hernieuwde aandacht voor kernwapens en projecten met sport als verzoeningsmiddel. Ook wordt er geoefend met het koorlied dat Huub Oosterhuis componeerde Dat een nieuwe wereld komen zal en kan men verzen voor vrede schrijven. Tijdens de Vredeswerkdag kunt u ook uw ideeën voor de Vredesweek 2008 bespreken.

De Vredeswerkdag zal van 11.00 tot 16.00 uur plaatsvinden bij IKV Pax Christi, Godebaldkwartier 74, gelegen in het winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Het gedetailleerde programma van de Vredeswerkdag treft u op de website: www,vredesweek.nl. Deelname is gratis. Wilt u zich inschrijven voor deelname aan de vredeswerkdag? Meld u aan via vredesweek@ikvpaxchristi.nl onder vermelding van opgave vredeswerkdag en uw contactgegevens.