Nuclear Research & consultancy Group (NRG)


NRG Nieuws: 9 mei 2008 - Infokrant nucleaire technologie voor inwoners kop NH-Noord

Petten, 9 mei 2008 - Het Nederlandse nucleaire expertisecentrum NRG in Petten viert dit jaar haar 10-jarig jubileum met diverse activiteiten. Deze feestelijke gebeurtenis wil NRG niet ongemerkt voorbij laten gaan aan haar buren, de inwoners van de kop van Noord Holland. In het komende Pinksterweekeinde valt op 75.000 adressen in de Petten regio een NRG jubileumkrant in de brievenbus. Hierin staat veel informatie over de activiteiten van NRG. Wat doen de meer dan 300 medewerkers daar in die duinen? Wat kan nucleaire technologie bijdragen aan een betrouwbare, schonere en betaalbare energievoorziening, aan een betere behandeling van kankerpatiënten en hoe zit het met de veiligheid?

Met de informatiekrant nodigt NRG jong en oud ook uit voor de Open Dag op zaterdag 31 mei a.s. Deze dag staat helemaal in het teken van radioactiviteit en straling. Niet alleen zal die dag voor het eerst in Noord-Holland de natuurlijke straling uit onder andere het heelal zichtbaar zijn in een wolkenkamer, ook kan men zelf straling meten of deelnemen aan rondleidingen door de Hoge Flux Reactor en andere nucleaire laboratoria in Petten. Uiteraard informeert NRG die dag de bezoekers ook over PALLAS, de nieuwe reactor die na 2015 de Hoge Flux Reactor zal vervangen. Bezoekers moeten zich wel vooraf aanmelden via website www.nrg.eu.

In de krant is ook volop informatie te vinden over de wereldwijde activiteiten van NRG en over de unieke onderzoeks- en productiefaciliteiten in Petten. De belangstelling voor kernenergie neemt mondiaal sterk toe. Dat is bij NRG dagelijks te merken, niet eerder was er zon grote vraag naar de expertise van deze dynamische organisatie met klanten uit de hele wereld. Om deze groeiende vraag te kunnen beantwoorden, heeft NRG nieuwe collegas nodig. Een uitgebreid vacatureoverzicht is dan ook in de krant te vinden.

NRG is exploitant van de Hoge Flux Reactor en Europas grootste producent van medische isotopen. Dagelijks worden 20.000 patiënten in ziekenhuizen over de gehele wereld behandeld met producten gemaakt in de Kop van Noord Holland. Daar mag deze regio dus best trots op zijn.