Ingezonden persbericht

De lange sportzomer van 2008 begint literair bij de Wintertuin:

OP GROTE VOORSPRONG!

zaterdag 31 mei en zaterdag 7 juni

Literair productiehuis de Wintertuin, bekend van het Wintertuinfestival, het grootste Nederlandse literatuurfestival dat jaarlijks plaatsvindt in Nijmegen en Arnhem, organiseert aan de vooravond van de sportzomer 2008 twee literaire theatrale sportprogramma's. Zaterdag 31 mei in Wageningen en zaterdag 7 juni in Nijmegen.

De programma's laten zich het best omschrijven als sportliteratuur à go go: het komende EK Voetbal, de Tour de France en natuurlijk de Olympische Spelen in Peking worden voorbeschouwd vanuit de kunst, de muziek en de literatuur. Twee avonden vol sterke verhalen, mooie gedichten, breakdance, live muziek, beelden, krachtvoer, panna en een nachtfeest met deejay Meester Jan!

Theater de Junushoff is het startpunt van deze literaire uitputtingsslag.

Daar kiest Wilfried de Jong plaatjes en praatjes bij de mooiste demarages uit de tour. Abdelkader Benali, schrijver én marathonloper, vertelt over het gevoel dat marathon lopen hem geeft en Marcel van Roosmalen, P.F. Thomése en Herman Koch doen hun zegje over voetbal, literatuur en 'hard gras'. Speciale ere ere gast is Willy van de Kerkhof, die vooruit kijkt op het komende EK en terug kijkt op het WK '78.

Wat je zeker niet mag missen is een korte cursus sportief Chinees met Kees 't Hart, Jan 't Hart en Lingmei Ma (want hoe zeg je, straks in Peking, hiehahondelul).

In Nijmegen is het vervolg, sportjournalist Marcel Rözer is host van de avond en neemt je mee langs de grote Theo Koomen Karaoke, de sportieve en muzikale hoogtepunten van Wilfried de Jong, en hij gaat in gesprek met collega en naamgenoot Marcel van Roosmalen. Vicky Francken begeleidt Olympsiche turnoefeningen met po zie, de rockers van het Driedubbele Schaar Kwartet spelen voetbalkrakers en striptekenaar D!O (bekend van John&John) is de Dik Bruuynesteyn van de avond.

Onder het motto ' Erbij zijn is belangrijker dan winnen!' is er zowel in Nijmegen als in Wagingen een buitenprogramma, met doelschieten, panna spelen, het wereldkampioenschap Bal uit de Sloot en krachtvoer proeven uit de laboratoria van de Kutkoks.

Het belooft een hete sportieve en uitputtende zomer te worden en hoe kun je die beter beginnen dan OP GROTE VOORSPRONG.

OP GROTE VOORSPRONG

ZATERDAG 31 MEI Wageningen (Theater de Junushoff, de Bblthk, Heerenstraattheater)

Aanvang middagprogramma (bibliotheek en heerenstraattheater): 16.00 uur

Aanvang avondprogramma (Theater de Junushoff): 20.30 uur.

Entree: ¤ 10 (passepartout

Voor een compleet programma en kaarten zie www.wintertuin.nl/www.junushoff.nl/www.bblthk.nl/www.heerenstraattheater.nl.

ZATERDAG 7 JUNI Nijmegen, Cultuur in Oost, van Beethovenstraat 4

Aanvang: 20.30 uur

Entree: ¤ 8 vvk/ ¤ 10 aan de deur

Voor een compleet programma en voorverkoop adressen zie www.wintertuin.nl