Ingezonden persbericht

Louter muzikale hoogstandjes op vijfde Blues-in-Zyfflich

"Het wordt beslist weer
een mooi bluesfeest"

De vijfde editie van het jaarlijkse bluesfestival in Zyfflich, net over de grens bij Nijmegen, telt louter muzikale hoogstandjes. Op zaterdag 31 mei treden van 19.30 tot 01.00 uur in een grote tent op het dorpsplein in totaal vijf bands op, die hun sporen in de bluesmuziek ruimschoots hebben verdiend. Van deltablues via swingende bluesrock tot aan mooie ballades, de blues ten voeten uit.

Het festival dat vijf jaar geleden voor het eerst werd gehouden in een bescheiden setting, wint met het jaar aan populariteit. En steeds wordt het een tikkie groter dan het jaar daarvoor. "Heel simpel", zegt mede-organisator Leo Preusting. "Als het publiek het leuk blijft vinden, gaan we verder. Daarom hebben we dit jaar ook afscheid genomen van het dorpshuis en houden we Blues-in-Zyfflich voor het eerst in een grote tent op het dorpsplein. Daar kunnen meer mensen in dan in het dorpshuis. Ondertussen ziet het er toch weer naar uit dat het uitverkocht gaat raken. De verkoop van kaarten in de voorverkoop, zowel bij de voorverkoopadressen als via onze website, is veel harder gelopen dan vorig jaar. Ja, daar zijn we wel door verrast. Als het inderdaad zo is, dat we weer opnieuw een vol huis hebben, denken we eraan om volgend jaar de weilanden in te gaan, want er is nou eenmaal een fysieke beperking aan het dorpsplein."

Leo Preusting is voorzitter van de organiserende vereniging Grenzenlose Querschläger die bestaat uit een mix van Duitse en Nederlandse inwoners van Zyfflich. Grenzenlos slaat niet alleen op de echte grens, maar ook op de open mind die de vereniging wil voorstaan. "Wij willen geen onderscheid maken tussen mannen en vrouwen, tussen homo's en hetero's, tussen Nederlanders en Duitsers, maar juist laten zien dat we vooral sámen tot iets groots in staat zijn. Wat dat betreft kunnen belangstellende Zyfflichers zich bij ons aansluiten."

Programma

Maar eerst Blues-in-Zyfflich. Het programma vermeldt zowel een eenling (Bas de Haan uit Amsterdam), een trio (Johnny Upright uit Arnhem) als de regionale trekker MT Wallet Blues Band uit Millingen aan de Rijn. Daarnaast trapt de Limburgse X-Ray Blues Band om 19.30 af met een tribute aan bluesheld Stevie Ray Vaughan. Sluitstuk van de avond wordt een twee uur durend concert van de Amerikaanse zangeres Sydney Ellis (62) met haar Yes Mama Band. Leo Preusting: "We denken hiermee een veelzijdig muziekprogramma te bieden waarbij iedere bluesliefhebber wel aan zijn of haar trekken komt. Maar ook niet blues-liefhebbers zijn welkom om gewoon een leuke en gezellige muzikale avond te beleven. Het wordt beslist weer een heel mooi bluesfeest, daar ben ik van overtuigd."

Behalve muziek, wordt natuurlijk ook gezorgd voor eten en drinken. Wat dat laatste betreft is de Duitse brouwer Warsteiner nadrukkelijk aanwezig, want dit is de eerste echte sponsor van Blues-in-Zyfflich.

Kaarten kosten E 15,00 in de voorverkoop (tot en met vrijdag 30 mei), via de website kan dat nog tot zondag 25 mei. Als er daarna nog kaarten zijn, zijn die op de avond zelf aan de zaal verkrijgbaar voor E 17,50, Alle verdere informatie staat op www.bluesinzyfflich.de en is telefonisch verkrijgbaar via het Nederlandse mobiele nummer 06 53 19 65 14.

FOTOBIJSCHRIFT
Sydney Ellis, topper op Blues-in-Zyfflich 2008

- X -

---- --