Politie Drenthe

Dodelijke en zeer gevaarlijke medicijnen bij inbraak ontvreemd

Roden, 31-05-2008

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden bij een inbraak uit een auto van een dierenarts aan de Zijpendaal, o.a. een aantal zeer gevaarlijke medicamenten ontvreemd.

Het gaat o.a. om de volgende zeer gevaarlijke medicijnen:


* een doorzichtige fles 250 cc Euthesol (kleur helderblauw) en voorzien van een rubberen dop met een metalen capsule. Dit betreft een injectie-inslaapmiddel voor koeien die bij een inname vanaf 10 cc dodelijk is bij mensen. Ook orale inname is dodelijk;
* en koffer met injectie verdovingsmiddel Lidocaine zittende in witte glazen flesjes voorzien van een witblauw etiket met het opschrift Alfacaine 2%. Het middel kan bij mensen hartritmestoornissen veroorzaken;

* flesjes van 50 cc voorzien van een rose vloeistof met het opschrift BTV. Dit betreft een vaccin tegen blauwtong bij koeien.

De mogelijkheid bestaat dat de daders de medicamenten hebben weggegooid. Bij aantreffen direct de politie bellen via 0900-8844.

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280.