Graslandsymposium 4 jun 2008

Onderdeel: Plant Research International

Locatie: Forum, Wageningen

Op 4 juni 2008 wordt het Graslandsymposium gehouden in het Forumgebouw in Wageningen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Agrosysteemkunde van Plant Research International en de leerstoelgroep Natuurbeheer en Plantenecologie van Wageningen Universiteit. Dit symposium wordt gehouden vanwege het vijftig jarig bestaan van het Ossekampen Grasland Experiment.

Sinds 1958 worden de effecten nagegaan van beweiden in combinatie met een lichte bemesting en maaien in combinatie met een zware bemesting, waarbij diverse nutriënten afzonderlijk of in combinatie worden toegediend. Door de lange waarnemingsreeks biedt het experiment een unieke dataset om ecologische processen te analyseren, waarvoor de gegevens regelmatig worden gebruikt.

Generaties studenten hebben waarnemingen gedaan en vele onderzoekers hebben proeven uitgevoerd op de Ossekampen. Tijdens het symposium worden enkele onderzoeken gepresenteerd en zal blijken dat het Ossekampen Grasland Experiment nog steeds een dynamisch ecosysteem is dat mogelijkheden biedt om actuele onderzoekvragen op te pakken.

Het Graslandsymposium is op 4 juni 2008 van 9.30 uur tot 14.30 uur in het Forum in Wageningen. Van 14.45 uur tot 16.00 uur is er een rondleiding op het proefveld.

Lees meer over het Graslandsymposium en het Ossekampen Grasland Experiment: www.graslandsymposium.wur.nl

---

Meer over dit onderwerp
www.graslandsymposium.wur.nl
Contact
Plant Research International
Hein Korevaar en Mira Teofanovic
Postbus 16
6700 AA Wageningen

0317 - 480554
graslandsymposium@wur.nl
» meer Contact