Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | April

* | Sinnewiken karavaan op 4 en 5 juni in Drachten

Sinnewiken karavaan op 4 en 5 juni in Drachten

Fryslan staat de eerste drie weken van juni 2008 in het teken van energiebesparing, klimaatverandering, duurzaamheid en milieu: de Sinnewiken!

De Sinnewiken is een estafette evenement dat door de hele provincie trekt. Het wordt georganiseerd door de Friese Milieu Federatie in opdracht van de Provincie Fryslân en een aantal Friese gemeenten. De start van de Sinnewiken is op vrijdag 30 mei in Heerenveen en de afsluiting is op zaterdag 21 juni in Leeuwarden. Andere deelnemende gemeenten zijn: Tytsjerksteradiel, Sneek, Opsterland en ook Smallingerland.
Op 4 en 5 juni is de Sinnewiken karavaan in Drachten op het parkeerterrein van de VV Drachten aan de Gauke Boelensstraat.

Het doel van de Sinnewiken is aandacht vragen voor klimaatverandering en de wens deze te minimaliseren. Op een positieve en hippe manier en met concrete activiteiten laat men zien wat burgers en bedrijven zelf kunnen doen om de klimaatverandering tegen te gaan. Er is van alles te doen en te zien, ook voor kinderen. Zo zijn er theatervoorstellingen en worden er wetenschappelijke proefjes uitgevoerd. Ook is er een informatiemarkt en is het mogelijk om proefritten te maken met voertuigen die rijden op alternatieve brandstoffen.

Sinnestriel
Tijdens de Sinnewiken vindt ook de uitreiking van de Sinnestriel plaats. De Sinnestriel is een keurmerk dat wordt toegekend aan bedrijven die duurzaam ondernemen. Kent u een bedrijf dat voor een Sinnestriel in aanmerking zou moeten komen, geef dit bedrijf dan op via info@sinnewiken.nl of bel met de gemeente: 0512-581234.

Op www.sinnewiken.nl staat meer informatie over de Sinnewiken en de Sinnestriel.