Project Gemeente Westland

Westland
Inspraakavond over het Waterplan Westland
Publicatiedatum: 21-05-2008

Op woensdag 4 juni 2008 organiseert de gemeente Westland een inspraakavond over het Waterplan, Westlands water nu en later. In het gemeentekantoor in Wateringen (Dorpskade 1) is er tussen 19.30 en 22.00 uur gelegenheid voor belanghebbenden en geĂŻnteresseerden om kennis te nemen van de inhoud van het plan, vragen te stellen en een inspraakreactie te geven. Er wordt twee keer een centrale presentatie gegeven: om 20.00 uur en om 21.00 uur.

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 22 april 2008 besloten om het ontwerp waterplan ter inzage te leggen. Ook het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Delfland heeft het plan vastgesteld en vrijgegeven voor de inspraakprocedure. Beide colleges nodigen Westlandse burgers, maatschappelijke organisaties en bedrijven uit om hun mening te geven over het waterplan voordat het in het najaar ter vaststelling zal worden aangeboden aan de gemeenteraad en de verenigde vergadering van het hoogheemraadschap.

Waterberging en waterkwaliteit
De voorgestelde maatregelen in het waterplan hebben betrekking op actuele zaken die burgers, maatschappelijke organisaties en bedrijven direct aangaan. Meest in het oogspringend zijn de voorgestelde maatregelen voor waterberging in de polders om wateroverlast door overvloedige regenval tegen te gaan. Met de aanleg van natuurvriendelijke oevers en paaiplaatsen in de boezem beogen gemeente en hoogheemraadschap een betere waterkwaliteit, zoals Europese regelgeving voorschrijft. Verder zijn er voorstellen om de recreatieve en cultuurhistorische waarden van het water in stand te houden of te verbeteren.
In de dichtbebouwde gemeente Westland zal het niet eenvoudig zijn de maatregelen uit te voeren. Er zal zorgvuldig rekening worden gehouden met het bestaande gebruik. Daarom zal daar waar mogelijk worden aangesloten bij nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen zoals de herstructurering van de glastuinbouw.

Inspraakprocedure
Het beleidsdeel van het waterplan en de waterstructuurvisie liggen ter inzage op het gemeentekantoor te s-Gravenzande van 16 mei a.s. tot en met 26 juni 2008. Het gemeentekantoor is open op maandag van 11.00 uur tot 12.15 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur en van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12.15 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur. U kunt het waterplan ook inzien op het Gemeenlandshuis (Phoenixstraat 32) te Delft tijdens werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. De documenten zijn daarnaast te downloaden vanaf deze website en www.hhdelfland.nl. Zienswijzen ten aanzien van het concept waterplan kunnen door eenieder zowel mondeling als schriftelijk worden ingediend.