Gemeente Eersel


Informatieavond Brede School Steensel op woensdag 4 juni

Voor de kern Steensel starten we met een informatieavond over de Brede School. Mede namens de verschillende partners nodigen wij alle belangstellenden van harte uit om op woensdagavond 4 juni 2008 om 20.00 uur in basisschool Sinte Lucij in Steensel deze informatieavond bij te wonen.

Gemeente Eersel streeft naar realisatie van Brede Scholen in alle kernen. Door het vaststellen van het Welzijnsprestatieplan heeft de gemeenteraad uitgesproken de basisvoorzieningen in de dorpen te willen behouden in het kader van leefbaarheid . Door het multifunctioneel en gezamenlijk gebruiken van deze voorzieningen ontstaat een betere mogelijkheid om voorzieningen te behouden en inhoudelijke samenwerking te realiseren. In de jeugdnota heeft de gemeente Eersel het beleid bekrachtigd om kinderen dichtbij huis een goed en gevarieerd aanbod voor onderwijs, opvang, zorg, cultuur en sport te bieden. In de Brede School Steensel zal echter niet alleen aandacht zijn voor jeugd maar voor élke inwoner van Steensel in de leeftijd van 0- 100 jaar.

Voor de kern Steensel starten we met een informatieavond over de Brede School. Mede namens de verschillende partners nodigen wij alle belangstellenden van harte uit om op woensdagavond 4 juni 2008 om 20.00 uur in basisschool Sinte Lucij in Steensel deze informatieavond bij te wonen. Wethouder Van der Hamsvoord zal een inleidende toelichting geven op het gemeentelijk beleid betreffende leefbaarheid, jeugd en brede scholen. Peter Vereijken van Stichting Brede Scholen geeft vervolgens een inhoudelijke presentatie over "de brede school" en sluit de avond af met een planning en verdere concretisering van het project in Steensel.