Gemeente Smallingerland


* | Agenda

* | Sinnewiken

Sinnewiken

Frysln staat de eerste drie weken van juni 2008 in het teken van energiebesparing, klimaatverandering, duurzaamheid en milieu: de Sinnewiken!

De Sinnewiken is een estafette evenement en trekt door heel Friesland. Op 4 en 5 juni staat de Sinnewiken karavaan in Drachten op het terrein van de VV Drachten aan de Gauke Boelensstraat. Het evenement is gratis te bezoeken.

Er is van alles te doen, zowel voor kinderen als voor volwassenen. De Sinnewiken karavaan bestaat o.a. uit theatervoorstellingen en een mini-zonneboot race voor basisschoolleerlingen uit de gemeente. Ook kunnen bezoekers van de Sinnewiken een rijsimulator van 'het nieuwe rijden' uitproberen en een poging doen om een snelle tijd neer te zetten op een fiets die energie opvangt en daarmee lampen laat branden. Verder is er een informatiemarkt met diverse (lokale) standhouders en is het mogelijk om proefritten te maken met voertuigen die rijden op alternatieve brandstoffen.

Op donderdag 5 juni om 17.00 uur reikt wethouder Jan Rozema drie Sinnestriel awards uit aan bedrijven in Smallingerland. De Sinnestriel is een prijs die wordt toegekend aan bedrijven die duurzaam ondernemen. U bent van harte uitgenodigd om bij de uitreiking aanwezig te zijn.
Kijk op www.sinnewiken.nl voor meer informatie.