RTL Group

Robert ten Brink helpt kinderen in 'Ronald MCDonald Surprise Show' bij RTL 4

ZIEKE EN GEHANDICAPTE KINDEREN ZETTEN ANDEREN IN HET ZONNETJE

In samenwerking met het Ronald McDonald Kinderfonds zendt RTL 4 op woensdag 4 juni de Ronald McDonald Surprise Show uit, gepresenteerd door Kinderfondsambassadeur Robert ten Brink. In deze éénmalige uitzending zetten zieke of gehandicapte kinderen mensen in het zonnetje die veel voor hen doen en betekenen. Verschillende bekende Nederlanders waaronder Yvon Jaspers, Chantal Janzen en Barbara Barend die betrokken zijn bij het werk van het Kinderfonds, gaan op pad om deze mensen te verrassen met de dag van hun leven. Tevens worden kijkers tijdens de anderhalf uur durende uitzending opgeroepen om donateur te worden van het Kinderfonds

We zien onder andere het verhaal van Berend. Samen met zijn zusje Rozemarijn heeft hij lange tijd in het ziekenhuis gelegen. Zijn ouders logeerden vlakbij, in het Ronald McDonald Huis. Berend werd altijd vrolijk van Conny, een activiteitenbegeleidster in het ziekenhuis met wie hij vaak knutselde en leuke dingen deed. Samen met Yvon Jaspers wil Berend Conny bedanken met een creatieve verrassing. Ook Maarten wil iemand verrassen. Maarten heeft spasme en zit in een rolstoel. Hij is lid van Ronald McDonald Center Only Friends waar kinderen met een handicap samen kunnen sporten en spelen. Maarten is doelman en volgens hem hoort een keeper in het doel te stáan en dus klimt hij uit zijn rolstoel en verdedigt hij staand het doel. Hij wordt getraind door Mike. Mike is voor Maarten niet alleen trainer, maar ook een goede gesprekspartner. Maarten wil graag iets speciaals doen voor Mike die een grote fan is van Ajax. Dan wordt Mike door wel een heel bijzonder iemand verrast.

Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan gezinnen met een ziek of gehandicapt kind. Op dit moment zijn er zestien Ronald McDonald Huizen en diverse projecten in ontwikkeling. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen in de nabije omgeving van het ziekenhuis, revalidatiecentrum of psychiatrische instelling om dicht bij hun kind te kunnen zijn. Met andere projecten zorgt het Kinderfonds ervoor dat zieke of gehandicapte kinderen kunnen sporten en spelen, of met hun ouders op vakantie kunnen gaan. Het welzijn van het kind staat altijd centraal. Robert ten Brink en Yvon Jaspers zijn beiden ambassadeur van het Kinderfonds.

Uitzending: RTL 4, woensdag 4 juni, tussen 21.30 en 23.00 uur.
---

Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Kim van Adelberg, persdienst RTL Nederland via tel. 035-711 3942 of via kim.van.adelberg@rtl.nl. Voor informatie over het Ronald McDonald Kinderfonds kunt u contact opnemen met persvoorlichter Femke Bruggeman, telefoon: 030-2219000/ 06-51745771, e-mail: f.bruggeman@kinderfonds.nl.