Gemeente Doetinchem

Titel:
miljoenenimpuls voor toeristische sector
Omschrijving:
De komende jaren worden er miljoenen euro?s in de versterking van de toeristische sector en het toeristisch imago van Publicatiedatum:
11-06-2008
Verloopdatum:

persbericht 4 juni 2008

Miljoenenimpuls voor toeristische sector

De komende jaren worden er miljoenen euros in de versterking van de toeristische sector en het toeristisch imago van de Achterhoek gestoken. De provincie Gelderland en de stedendriehoek investeren de komende jaren al ruim 3,7 miljoen euro. Het college van burgemeester en wethouders van Doetinchem wil tot 2011 jaarlijks bijna 45.000 euro investeren.

De toeristische sector wordt economisch steeds belangrijker voor de Achterhoek. De behoefte aan recreatiemogelijkheden neemt jaarlijks toe en de rust, ruimte en landschappelijk aantrekkelijke en uitdagende omgeving geeft de Achterhoek een goede uitgangspositie in deze groeiende markt mee te doen.

Nu al staat de Achterhoek dan op de 10e plaats van de binnenlandse vakantiebestemmingen. Er wordt jaarlijks ongeveer 94 miljoen euro omgezet en er werken ruim 9000 mensen in de sector. Daarnaast vinden er meer dan 100 miljoen vrijetijdsactiviteiten plaats. Dat varieert van bezoekjes aan het zwembad tot aan de bioscoop. De omzet van deze vrijetijdsindustrie bedraagt maar liefst 1,5 miljard euro.

Door meer regionale samenewerking en onderlinge afstemming verwachten de Achterhoekse gemeenten het toeristisch imago nog aanzienlijk te kunnen vesterken. Daarbij moet ook worden geïnvesteerd in concrete projecten. Dat kan uiteenlopen van concrete activiteiten en evenementen met een grote aantrekkingstracht op toeristen tot het beter ontsluiten van het gebied door gebruik van internet, infozuilen en herkenbare bewegwijzering van wandel- en fietspaden en naar belangrijke toeristische attracties .

Om die samenwerking te vergemakkelijken en de onderlinge afstemming te stimuleren wordt voorgesteld een regionaal fonds in te stellen om dit te bekostigen.
De plannen worden in juli aan de gemeenteraad voorgelegd.