Trots op Nederland

Nieuws

Kabinet staakt beveiliging Rita Verdonk

Volgens de minister is de dreiging tegen Rita Verdonk dermate laag dat persoonsbeveiliging niet langer noodzakelijk is. Per 4 juni wordt de beveiliging van Rita Verdonk verlaagd tot persoonsbegeleiding. Na ongeveer een maand wordt de beveiliging naar verwachting helemaal gestaakt.

Rita Verdonk en Trots op Nederland zijn het nadrukkelijk oneens met deze beslissing. Trots op Nederland heeft onlangs een eigen risicoanalyse opgesteld. De conclusie van die risicoanalyse is dat Rita Verdonk wel degelijk nog steeds een groot risico loopt. Ze zal in aanloop naar en tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 en Tweede Kamerverkiezingen van 2011 namelijk vergelijkbare standpunten én een vergelijkbare stijl hanteren die volgens het kabinet in het verleden dermate risicovol waren dat werd besloten tot het instellen van persoonsbeveiliging.

Er is geen enkele feitelijke of logische aanleiding om te constateren dat activiteiten die in het (recente) verleden nog een onaanvaardbaar hoog risico hadden in de (nabije) toekomst opeens wel een aanvaardbaar risico hebben. Trots op Nederland vindt daarom de beslissing van het kabinet onbegrijpelijk en onverantwoordelijk.

Trots op Nederland is van mening dat op basis van recente bedreigingen het huidige niveau van persoonsbeveiliging rond Rita Verdonk gehandhaafd dient te worden. De beslissing van het Kabinet Balkenende dwingt de beweging haar persoonsbeveiliging nu zelf te regelen en te financieren. De beweging doet daarom een dringende oproep aan alle Nederlanders die Rita Verdonk een warm hart toedragen een financiele donatie te doen aan het campagnefonds om de hoge kosten van de beveiliging te kunnen financieren.

Volgens de peilingen is Trots op Nederland de 2e partij van Nederland. Desondanks krijgt Trots op Nederland geen cent subsidie. En nu ook geen beveiliging.

Belangstellenden kunnen een bijdrage storten via de website www.trotsopnederland.com of direct via rekening nummer 47.76.38.384 ten name van de Stichting Vrienden van Rita Verdonk te Amsterdam.

Tot de beweging de beveiliging van Rita Verdonk kan waarborgen zal Rita Verdonk haar publieke optredens tot een absoluut minimum beperken. Het restant van de voorjaarstournee wordt tot nadere order afgelast.