René Appel in jury schrijfwedstrijd Lecticus

Van het winnende manuscript zal gratis een luisterboek worden gemaakt

RIJSWIJK ZH, 20080517 -- Grave, 17 mei 2008 - De samenstelling van de jury van de schrijfwedstrijd van Lecticus is bekend. Auteur Rene Appel is juryvoorzitter. Hij buigt zich samen met Maeve van der Steen, actrice en stemactrice, Leonie Dijkman bibliothecaris en Gert Hogebrug, hoofd productie luisterboeken bij Dedicon, over de ingezonden manuscripten. Op 4 juni maakt René Appel de winnaar bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Dedicon-vestiging in Rijswijk (ZH).


René Appel is taalwetenschapper en al jaren een gerenommeerd schrijver van psychologische thrillers. Naast boeken voor volwassenen schreef hij onder meer twee jeugdboeken, toneelstukken en televisiescripts. Sinds 2004 is hij voorzitter van de Vereniging van Letterkundigen, de beroepsvereniging van schrijvers en vertalers. Hij won in 1991 de Gouden Strop, voor zijn boek 'De derde persoon'. In 2001 won hij met 'Zinloos Geweld' opnieuw deze prijs voor de beste Nederlandstalige misdaadroman. De meest recente thriller van René Appel Schone handen is ondertussen aan de zesde druk bezig en ook dit achttiende boek belooft een regelrechte bestseller te worden.

Tot vrijdag 16 mei konden schrijvers, zowel amateurs als professionals, manuscripten opsturen voor de Lecticus schrijfwedstrijd. Van het winnende manuscript wordt gratis een luisterboek geproduceerd en uitgegeven. Dit luisterboek is vanaf de Week van het Luisterboek, van 25 juni tot 6 juli, onder andere te downloaden in de luisterwinkel van Lecticus (www.lecticus.nl ).

Meer informatie over de Lecticus schrijfwedstrijd is te vinden op www.mijneigenluisterboek.nl en www.gratisluisterboek.nl .

Over Lecticus
Lecticus - onderdeel van Dedicon B.V. - is distributeur van luisteruitgaven en 100% dochter van Stichting Dedicon, de grootste producent van Nederlandstalige luisterboeken en -tijdschriften. Dedicon B.V. is in januari 2007 opgericht. Op www.lecticus.nl kan iedereen luisterboeken downloaden en deze via de computer, MP3 speler of iPod beluisteren. Daarnaast zijn ook luisterboeken op CD en op de speciale Lecticus Luisterspeler verkrijgbaar.



Ingezonden persbericht