Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 2 juni 2008








Persuitnodiging


Afsluiting Omgevingsproject Echten


De gemeente De Wolden en Landschapsbeheer Drenthe hebben samen met een werkgroep uit het dorp het Omgevingsproject Echten ontwikkeld en uitgevoerd.
Woensdag 4 juni wordt het project afgesloten met een wandeling onder begeleiding van Landschapsbeheer langs enkele erven en landschapselementen. Onderweg vindt de officiële afsluitingshandeling plaats door wethouder Liesbeth Koster van De Wolden. Aansluitend presenteert de werkgroep in café-restaurant Molenhoeve de resultaten van het project waarna de bijeenkomst feestelijk wordt vervolgd.

In het Omgevingsproject Echten zijn veel landschapelementen opgeknapt en veel verdwenen landschapselementen heraangelegd. Daarnaast is er een flink aantal erven opgeknapt, het streekeigen karakter hersteld en bankjes en informatieborden geplaatst.

Het omgevingsproject Echten is mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente, provincie Drenthe, Leader+ en de Nationale Postcode Loterij en inspanningen van de bewoners die betrokken zijn bij Vereniging van Landbouwbelangen, Dorpsbelangen Echten en Visio.

///////////////////////////////////