Ingezonden persbericht


4 juni 2008

BT benoemt Roel Louwhoff tot lid Raad van Bestuur

Nederlander Roel Louwhoff, CEO van BT Operate, treedt toe tot Raad van Bestuur van BT Group

BT maakt vandaag bekend dat Roel Louwhoff, CEO BT Operate, toetreedt tot de Raad van Bestuur van BT Group. De benoeming van de Nederlander, mede ingegeven door het feit dat BT Operate een kritieke rol speelt in BT's dienstverlening, volgt kort op het recente vertrek van Ben Verwaayen, tot voor kort CEO van BT Group.

De Raad van Bestuur (Operating Committee), die wordt benoemd door, en onder toezicht staat van, de Raad van Commissarissen (Board of Directors), is belast met de dagelijkse operatie van de onderneming. Roel zal zich vooral focussen op het realiseren van een nog efficiëntere dienstverlening, zowel richting BT's Nederlandse, als internationale klantenkring.

BT mag 70% van alle Fortune 500 bedrijven, waaronder Unilever, Reuters en Volkswagen, tot haar klantenkring rekenen. De organisatie in de Benelux kondigde recent nieuwe contracten aan met ArcelorMittal, Tommy Hilfiger, waterbouwer Van Oord en Rijkswaterstaat.

"De markt van netwerkgebaseerde IT-diensten, waarbij de netwerk- en IT-infrastructuur worden samengesmolten tot één naadloze dienstverlening, is een groeimarkt bij uitstek. Mijn voornaamste uitdaging blijft de continue verbetering van onze dienstverlening, en het verlenen van een zo persoonlijk en consistent mogelijke service in de meer dan 170 landen waar BT actief is", aldus Louwhoff. "Ik kijk er naar uit om samen met de andere leden van de Raad van Bestuur te werken aan het verdere succes van de onderneming."

Roel Louwhoff werd april vorig jaar, in zijn huidige rol van CEO BT Operate, verantwoordelijk voor het plaatsen, testen en in werking stellen van nieuwe (software)diensten op BT's wereldwijde 21CN (21st Century Network) platform. Roel geeft hierbij leiding aan een organisatie van 20.000 directe en indirecte medewerkers. Voor die tijd was hij President - Customer Services & Network Operations van BT Global Services.

Over BT

BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan onze klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet, als ook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2007-'08, dat eindigde op 31 maart 2008, behaalde BT Group een omzet van 20.704 miljoen Britse pond. De winst voor belastingen en specifieke items bedroeg 2.506 miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: http://www.bt.com/aboutbt.

Beeldmateriaal van BT is te downloaden op: http://imagelibrary.btplc.com.



Ingezonden persbericht