Ingezonden persbericht


Persbericht

Overname merk 'Plumrose'

Zwanenberg Food Group breidt uit in Australië

Almelo, 3 juni 2008 -- Zwanenberg Food Group breidt uit in Australië. Daartoe neemt de Nederlandse producent van vleeswaren, conserven en specialiteiten het merk Plumrose over van Simplot.

Tot op heden produceerde Zwanenberg al vleesconserven (met name hamproducten en knakworst) voor Simplot, die deze onder de merknaam Plumrose verkocht op de Australische markt.

"De Australische markt heeft een aanzienlijk groeipotentieel", licht algemeen directeur Aldo van der Laan de stap toe. "Het in eigen hand nemen van de marketing- en salesactiviteiten geeft ons de mogelijkheid om onze marktpositie in Australië verder uit te bouwen. Het is onze intentie het merk op termijn uit te breiden met andere productcategorieën." Zwanenberg produceert in Nederland, Engeland en de Verenigde Staten in dertien eigen fabrieken vleesconserven, -specialiteiten en snacks.

Met het oog op de verdere ontwikkeling van het Plumrose-merk heeft Zwanenberg Food Group een eigen Australische dochteronderneming opgericht, Zwanenberg Australia Pty. De heer Gert-Jan Veenes zal de Australische activiteiten van Zwanenberg ter plaatse gaan leiden.

Over Zwanenberg Food Group

Met 1.600 medewerkers en een omzet van EUR 350 miljoen (2007) behoort Zwanenberg Food Group tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleeswaren en vleesconserven. Zwanenberg beschikt over dertien eigen productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het concern, dat zijn oorsprong vindt in 1875, verkoopt zijn producten onder diverse succesvolle internationale merknamen, waaronder Zwan (in diverse exportlanden) en Kips' (in Nederland). Het concern levert ook een aantal bekende private labels en heeft, naast de retail, een sterke positie verworven in het out-of-homesegment, onder andere met gesneden en voorverpakte vleeswaren. Zwanenberg exporteert vleesconserven naar meer dan honderd landen wereldwijd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Gert-Jan Veenes, tel. +31 (0)6 51 08 48 41

of via:

Patrick de Leede, te. +31 (0)06 21 54 69 95, info@catchoftheday.nl