Politie Friesland

Politieberichten van woensdag 4 juni

Fryslân, 04-06-2008 o Politieberichten van dinsdag 3 juni 07.00 uur t/m woensdag 4 juni 07.00 uur

Heerenveen: bedrijfsongeval
De politie heeft dinsdagochtend het ambulancepersoneel geassisteerd bij een ongeval op een bouwterrein aan de Abe Lenstra Boulevard. Een 43-jarige inwoner van Groningen was daar geraakt door een vallende steigerplank. Het slachtoffer werd met letsel aan zijn hoofd en been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De politie heeft het bouwbedrijf geadviseerd om de Arbeidsinspectie in kennis te stellen van het ongeval.

Dokkum: kat beschoten, politie zoekt getuigen
De politie zoekt getuigen van het beschieten van een kat. De kat werd donderdagochtend 29 mei op of rondom Het Golden Cruys tussen 07.30 uur en 07.45 uur beschoten. De kater kwam die ochtend weer in huis en ging gelijk slapen. Omdat het diertje door zijn poten bleef zakken, werd de volgende dag de dierenarts bezocht. In eerste instantie werden medicijnen voorgeschreven, maar die bleken niet te helpen. Afgelopen maandag werd er daarom een foto van de kat gemaakt. In de ruggenwervel bleek een kogeltje te zitten. De eigenaar, heeft na overleg met de dierenarts, de kat moeten laten inslapen. De politie zoekt getuigen van dit incident. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900 8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

Wolvega: brand in woning
De politie heeft dinsdagochtend de brandweer van Wolvega geassisteerd bij een brand in een woning aan de Pieterslaan. Door vermoedelijk blikseminslag ontstond er brand op de bovenverdieping van het pand. Enkele omwonenden waarschuwden de hulpdiensten en begonnen direct met blussen. Deze bluswerkzaamheden werden al snel overgenomen door de brandweer. Door de brand ontstond veel rook- en waterschade aan het huis.

Franeker: diefstal boot
De politie onderzoekt de diefstal van een boot, die lag afgemeerd aan de Salverdavaart. De boot werd weggenomen tussen maandag 22.30 uur en dinsdag 08.30 uur. Het betrof een witte polyester toerboot van het merk Fjord Ali met een lengte van 4,57 meter. De boot was voorzien van een 15pk Yamaha buitenboordmotor en was afgedekt met een blauw dekzeil. De 59-jarige eigenaar uit Franeker deed aangifte.

Holwerd: roeiboot gestolen
De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een roeiboot vanaf een haventerrein aan de Bjimsterwei. De 24-jarige eigenaar uit Holwerd constateerde afgelopen zondag dat de boot, die op het droge lag, was weggenomen. Het ging om een 4 meter lange, rode polyester roeiboot.

Beetsterzwaag: eenzijdig ongeval
De politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij de afhandeling van een eenzijdig ongeval op de Poostweg. Een 30-jarige automobilist uit Oosterstreek was daar in een moment van onoplettendheid tegen een boom gebotst. Hij werd met lestel aan zijn gezicht en een hand per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten vervoerd.

Harlingen: aanrijding met letsel
De politie heeft dinsdagmiddag hulp verleend bij een ongeval op de Zuidwalweg. Een 24-jarige automobilist uit Sexbierum was daar ineens gekeerd en vervolgens in aanrijding gekomen met de auto van een 44-jarige automobilist uit Harlingen. De automobilist uit Sexbierum liep daarbij letsel op aan zijn schouder, waarvoor hij per ambulance naar het MCL werd overgebracht.

Leeuwarden: woninginbraak
De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan de Kwelderstraat. Uit de woning, die in verband met
verbouwingswerkzaamheden niet bewoond wordt, werden onder meer enkele honderden meters elektriciteitsdraad en een haakse slijper weggenomen. Men kwam tussen afgelopen vrijdag en dinsdag het pand binnen door een raam te forceren. Een 45-jarige inwoner van Huizen deed aangifte.