Time : 10:00:00
Date : 04 June 2008
Sender Name: Desmyttere & Partners bvba

Politie en Buurtinformatienetwerken verwittigen voortaan de burgers voor onveiligheid per sms

Buurtinformatienetwerken (BIN) is een nationaal veiligheidsinitiatief waarbij zo'n 40.000 particulieren en zelfstandig ondernemers zijn aangesloten. In samenwerking met Lokale en Federale Politie worden BIN-leden (particulieren) en BIN-Z-leden (zelfstandige winkeliers) preventief verwittigd bij gevaar voor inbraken, criminaliteit, oplichting en andere bedrieglijke praktijken. Zij hebben nu een nieuw communicatieplatform BIN-SMS in gebruik genomen om particuliere burgers en zelfstandig ondernemers per sms te verwittigen voor onveiligheidsituaties.

Hiervoor ging BIN in 2007 aankloppen bij Helpi, een bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van beveiligingsoplossingen via de mobiele telefonie en internet. In mei 2008 werd dan het op maat gemaakte communicatieplatform BIN-SMS in gebruik genomen waarmee BIN-netwerken, in samenwerking met de Lokale en de Federale Politiediensten, de burgers en de winkeliers in enkele seconden preventief kunnen verwittigen per sms bij gevaar voor criminaliteit.

Kort na de installatie boekte BIN reeds succes in de politiezone Ieper, toen een rondtrekkende bende snel kon gevat worden na een alarmsignaal via BIN-SMS.

Na recente samenwerkingsakkoorden met de Belgacom-Proximus Group en het Syndicaat voor Vlaamse Huisartsen is dit voor Helpi het derde nationale beveiligingsproject in 2008.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met:

Bertrand Pouseele, Buurtinformatienetwerken.be
Gsm 0475 300 697, e-mail: info@buurtinformatienetwerken.be

Peter Desmyttere, woordvoerder Helpi
Gsm: 0473 85 24 94, e-mail: peter@helpi.be

URL: http://www.buurtinformatienetwerken.be http://www.helpi.be

Link to Press Release - NL