Algemene Onderwijsbond

Utrecht, 04-06-2008

Ledenaantallen onderwijsbond stijgen al zes jaar

AOb schrijft 78.000e lid in

Jonge mensen weten de Algemene Onderwijsbond (AOb) steeds beter te vinden. Al zes jaar stijgt het ledental. Vandaag, tijdens de vijfde editie van startersfestival AOb!live zet de bond het 78.000e lid in het zonnetje. Sinds 2002 komen er jaarlijks gemiddeld 1.000 leden bij. AOb-voorzitter Walter Dresscher is trots op de constante stijging: "We vertegenwoordigen een hele belangrijke beroepsgroep met complexe belangen. De constante stijging van het aantal leden is het beste blijk van waardering dat we kunnen krijgen voor ons werk."

De AOb heeft naast de cao-onderhandelingen en juridische ondersteuning een ruim aanbod aan cursussen, scholing en ondersteunende dienstverlening aan leden. Daarmee is de vakbond een moderne bond met oog voor de wensen van de leden. Deze inzet wordt beloond door een constante stijging van het aantal leden. In de afgelopen 18 maanden nam het aantal leden met ruim 1.500 toe.

Vooral jonge leden weten de AOb steeds beter te vinden. In de afgelopen 12 maanden is het aantal leden in de leeftijdsgroep 25-34 met 10% gestegen. De vakbond heeft de afgelopen jaren extra geïnvesteerd in belangenbehartiging en dienstverlening voor deze groep. Door jonge leraren te ondersteunen in de uitoefening van hun beroep levert de onderwijsbond een bijdrage aan hun professionele vorming.

Het 78.000e lid wordt vandaag gefeliciteerd tijdens AOb!live. U bent van harte welkom op dit evenement.

Algemene Onderwijsbond