Gemeente Bergen


Persbericht

Datum 4 juni 2008
Plaats Nieuw Bergen

Voorstel overdracht Siebengewaldseweg/ Gochsedijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen stellen de gemeenteraad voor om met de provincie Limburg een overeenkomst te sluiten voor de overdracht van de provinciale weg N552, de Siebengewaldseweg/ Gochsedijk. Over deze overdracht is de afgelopen 2 jaar veel overleg gevoerd. Dit had te maken met het beheer en onderhoud van de weg, een geplande reconstructie op de Gochsedijk en eventueel toekomstige ontwikkelingen. Hierover hebben gemeente en provincie nu overeenstemming bereikt. De afspraken worden vastgelegd in een aantal overeenkomsten.

Beheer en onderhoud
De N552 wordt voor het symbolische bedrag van E 1,00 overgedragen aan de gemeente Bergen. Na oplevering gaat de gemeente de weg beheren en onderhouden. Hiervoor ontvangt de gemeente van de provincie een afkoopsom van E 863.635,-. Tevens zijn er afspraken gemaakt over eventuele toekomstige ontwikkelingen (aanleg eventuele rotonde of vervanging van de stoplichten ter plaatse van de aansluiting met de N271 Nijmegen-Venlo).

Reconstructie Gochsedijk
De Siebengewaldseweg/ Gochsedijk is vanaf de N271 tot aan de Horsterbeekweg al gereconstrueerd. Het laatste gedeelte, vanaf de Horsterbeekweg tot aan de Duitse grens, moet nog gebeuren. Daarvoor is nu een plan gemaakt. In de bijlage staat welke werkzaamheden volgens het nu afgesproken plan worden uitgevoerd. Hiervoor stelt de provincie een budget van E 750.000,- beschikbaar. Voor rekening van de gemeente komen onder andere nieuw straatwerk in de bebouwde kom van Siebengewald-Dorp, aanpassing van de openbare verlichting in de kernen Siebengewald-Groote Horst en Siebengewald-Dorp en het herstraten van parkeervakken langs de hoofdrijbaan. De begrootte kosten van deze werkzaamheden bedragen E 405.000,-.

Planning
De komende maanden wordt het voorstel van B&W besproken door de commissies en de gemeenteraad. De raad neemt uiteindelijk het definitieve besluit. In september vindt een informatieavond voor aanwonden en andere belangstellenden plaats over de geplande reconstructie van de Gochsedijk. De daadwerkelijke uitvoering vindt na april 2009 plaats.




Gemeente Bergen