Ingezonden persbericht


Persbericht

Amstelveen, 4 juni 2008

Spring Global Mail besteedt financiële administratie uit aan Logica

Logica, de Europese ICT- en BPO-dienstverlener, heeft een contract getekend met postbedrijf Spring Global Mail voor de uitbesteding van financiële administratieprocessen van Spring Global Mail naar Logica.

Spring Global Mail is de wereldwijde joint venture, opgericht in 2001, van de toonaangevende postbedrijven TNT, het Britse Royal Mail en Singapore Post. Spring Global Mail verwerkt internationale post voor de zakelijke markt. Alle finance & accounting werkzaamheden van het bedrijf worden nu nog uitgevoerd in de kantoren van Spring in Amsterdam en Emmerich (Duitsland).

Met deze uitbesteding wordt Logica verantwoordelijk voor de uitvoering van de belangrijkste finance & accounting functies, zoals facturatie, grootboekadministratie en debiteuren- en crediteurenadministratie. De finance & accounting medewerkers van Spring zijn met ingang van 2 juni 2008 in dienst van Logica Nederland. De Nederlandse medewerkers van Spring worden overgeplaatst naar Amstelveen, waar Logica haar finance & accounting activiteiten heeft gecentraliseerd. De Duitse medewerkers voeren hun werkzaamheden voortaan uit in de Arnhemse vestiging van Logica.

De dienstverlening wordt uitgevoerd volgens Logica s blended sourcing. Blended sourcing houdt in dat voor de uitvoering van afzonderlijke activiteiten is afgewogen welke plek (on-site, on-shore, off-shore) het meest geschikt en kosteneffectief is. Een deel van de activiteiten wordt uitgevoerd in Logica s finance & accounting service center in Bangalore (India), waar hooggekwalificeerd boekhoudkundig personeel Logica s klanten uit onder meer Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Italië ondersteunt.

Iain McLure, CEO Spring Global Mail: De uitbesteding naar Logica stelt ons in staat om continuïteitsrisico s van onze finance & accounting processen te verkleinen, kosten te beheersen en kwaliteit te verbeteren. Bovendien geeft het onze medewerkers die overgaan naar Logica betere carrièrekansen in een professionelere F&A-omgeving.

Paul Schuyt, Chief Executive van Logica Nederland: Deze overeenkomst met Spring Global Mail speelt een sleutelrol in Logica s strategie om flexibele, lange-termijn partnerschappen aan te gaan met onze klanten. Het contract sluit aan bij het hedendaagse inzicht in business process outsourcing dat kostenreducties worden gerealiseerd met de ideale mix van een effectievere, efficiëntere organisatie, de inzet van innovatieve technologie en verplaatsing van activiteiten naar lage-lonenlanden.