Time : 12:47:35
Date : 04 June 2008
Sender Name: Nuon

Roberte Kesteman bevestigd als algemeen directeur Nuon Belgium

Amsterdam, 4 juni 2008 - De Raad van Bestuur van Nuon heeft Roberte Kesteman (50) bevestigd als algemeen directeur van dochteronderneming Nuon Belgium. De aanstelling kadert in de voorbereiding op de verplichte splitsing van Nederlandse energiebedrijven.

De Nederlandse energieonderneming Nuon bereidt zich voor op de opsplitsing in een netwerkbedrijf enerzijds en een productie- en leveringsbedrijf anderzijds. De Nederlandse wetgeving schrijft voor dat deze opsplitsing uiterlijk 1 januari 2011 moet hebben plaatsgevonden. Omdat Nuon de splitsing voortvarend wil doorvoeren, benoemde de Raad van Bestuur van n.v. Nuon onlangs al de directeurs van de bedrijfsonderdelen van de twee nieuwe ondernemingen.

Bij dochteronderneming Nuon Belgium, beoogd onderdeel van het productie- en leveringsbedrijf, is Roberte Kesteman bevestigd als algemeen directeur. Eerder was zij financieel directeur en HR-directeur bij Nuon Belgium en sinds 16 januari 2008 algemeen directeur ad interim. Roberte Kesteman rapporteert in deze functie aan Øystein Løseth, voorzitter van de Raad van Bestuur van Nuon.

Over Nuon
Nuon is een ambitieuze energieonderneming die met ruim 10.000 medewerkers meer dan 3 miljoen consumenten en organisaties bedient in Nederland, België en Duitsland. Nuon produceert, transporteert en levert elektriciteit, gas, warmte en koude, en handelt in energie op de belangrijke internationale markten. Ook biedt Nuon aanvullende diensten en technisch innovaties aan bedrijven en consumenten. Nuon streeft daarbij naar een betrouwbare, duurzame en betaalbare energievoorziening. Met een omzet van 5,7 miljard euro in 2007 heeft Nuon een vooraanstaande positie in de Nederlandse energiemarkt. De aandelen zijn in handen van lokale en regionale overheden.