Affiliate marketing bedrijf AdFiliate gaat van start


Als enige gefocust op Nederlandse travel sector

BUSSUM, 20080604 -- Daags voor de geslaagde Affiliatedag 2008 is AdFiliate van start gegaan. AdFiliate verzorgt de uitvoer van affiliate marketing voor travel bedrijven. Als onmisbaar onderdeel van een succesvolle internet marketing strategie kan affiliate marketing bij veel reisbedrijven een belangrijke omzet rol vervullen.

In de praktijk blijkt dat de marketingmanager te druk is om effectief met affiliate marketing bezig te zijn. "Een belangrijke klacht van affiliates is dat zij lang moeten wachten op vragen, goedkeuring en betalingen. Hierdoor kiezen affiliates vaak voor een andere partij uit dezelfde sector en verliest het bedrijf belangrijke omzet. Dit is heel makkelijk te voorkomen"; aldus Patrick Mulder, oprichter en directeur van AdFiliate. "Besteed de operationele affiliate werkzaamheden uit aan een gespecialiseerde partner die continu in contact blijft met de affiliates alsof het uw eigen sales team betreft. Dit doen bedrijven vanzelfsprekend ook met het callcenter en vragen van consumenten".

Door het outsourcen van de affiliate activiteiten kan de marketingmanager effectiever zijn eigen werk doen en kan de afzet via affiliates groeien. Affiliate marketing wordt daardoor een belangrijk sales distributiekanaal met een hoge marge. Affiliates werken namelijk performance based; er wordt alleen betaald voor resultaat.

De eerste travel klanten van AdFiliate zijn Alamo.nl autoverhuur en GPSrent.nl. Directeur Arjan Helle van Alamo:" Dankzij AdFiliate is het aandeel boekingen via affiliates elk jaar exponentieel gegroeid de afgelopen 2 jaar".

AdFiliate is een nieuwe succesformule uit de koker van Patrick Mulder, internet ondernemer. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring met internetoplossingen voor de travel, health en telecomsector.





AdFiliate